Stevie avgör själv när han är redo

Bild till nyheten Stevie avgör själv när han är redo
Efter att ha gjort två inhopp under den föregående veckan mot Brighton i Carling Cup och Wolverhampton i ligaspelet har Steven Gerrard äntligen fått sina första minuter av matchträning sedan den 6 mars, då han sist startade en match för Liverpool. Nu är frågan om han kliver in från start i derbyt mot Everton på lördag.

Med två inhopp på drygt 15 respektive 10 minuter har Steven Gerrard äntligen gjort comeback i den röda tröjan sedan han efter mötet med Manchester United den 6 mars i år fått följa laget från sidlinjen efter återkommande ljumskproblem. 

Förstalagstränaren Steve Clarke menar nu på att man inte vill stressa tillbaka honom i spel, men att det samtidigt bara är Gerrard själv som känner sin kropp till hundra procent;

"Det är Steven själv som kommer att avgöra nära han är helt redo och vi följer noggrant hur han reagerar på träningarna nu. Vi har otroligt glada över att han är tillbaka där han är idag och vi är otroligt stolta över det jobb han lagt ner.

"Vi hade kanske hoppats på att kunna spela honom ännu mer även i lördags men som matchen utvecklade sig var det hårt och jämnt ända in i slutet. Så när vi tyckte vi hade kontroll på matchen ville vi inte börja störa vår taktik genom att göra byten.

"Men nu har vi en hel vecka utan matcher (innan Everton på lördag) och kan fokusera på att hålla igång honom på träningarna", avslutade Clarke.

Huruvida Stevie startar i matchen på Goodison eller ej är alltså fortfarande en gåta - men visst vore det bra underbart att se Captain Fantastic leda ut sitt manskap mot Everton på lördag. 


* Redo att leda oss igen? 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer