"Mentala biten som urskiljer honom"

Bild till nyheten "Mentala biten som urskiljer honom"
I ett lag fullt av flera fantastiska spelare och med en hel liga där det egentligen spelar toppspelare i varenda klubb menar förstalagstränare Steve Clarke att det är den mentala biten som gör att exempelvis Luis Suarez lyckas med konststycket att utmärka sig lite extra utöver de andra.

El Pistolero röstades efter matchen mot Wolves fram till lagets bästa spelare för femte gången på åtta matcher denna säsongen hos den officiella hemsidan. Men Steve Clarke menar att sådant inte är något som får Suarez att sväva iväg, utan menar att just hans fantastiska inställning kommer att göra honom till en riktig världsstjärna i flera år framöver. 

"Skillnaden mellan en toppspelare och världsspelare är mentaliteten, det är där det skiljer sig", berättade Clarke för LFC.tv

"Det finns massvis med bra spelare på den här nivån men om du vill visa dig lite, lite över de andra krävs den mentala biten som gör att du jobbar hårdare och hårdare varje dag. Och det är med den inställningen som Suarez nästan gjort det bättre och bättre för varje match."

Steve Clarke menar också att det verkligen inte bor någon egoistisk superstar i Luis Suarez - utan att just det faktum att han är väldigt målmedveten och träningsvillig varje dag, kommer att göra honom ännu bättre framöver;

"Han är väldigt jordnära och låter absolut inga framgångar stiga honom åt huvudet. Han kommer in varenda måndag och kör järnet igen.

"Han tränar på precis samma nivå som han spelar matcher och han älskar att komma till Melwood och göra våra egna försvarare lika förbannade som motståndarnas blir i matcher.

"Han älskar helt enkelt att spela fotboll och det är alldeles underbart att få följa från sidlinjen."


* Steve Clarke tillsammans med Kiny Kenny. Mäkta imponerad av Luis Suarez.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer