Kenny vill inte jämföra sig själv och Suarez

Bild till nyheten Kenny vill inte jämföra sig själv och Suarez
Efter ännu en strålande insats från El Pistolero i lördags börjar det redan ges legendstatus åt Luis Suarez från vissa håll på Merseyside. Men att kalla honom en "ny Dalglish" eller att jämföra honom med andra ikoner tycker King Kenny själv bara är trams.

"Enligt mig är det att nedvärdera den individuella prestationen om du bara ska jämföra med vad andra gjort hela tiden. Han är en helt fantastisk spelare, men han är Luis Suarez och ingen annan.

"Vi ser till vad man presterar här och nu, men vilka spelare som spelat här före honom är väl helt ointressant egentligen."

På frågan om han tror att Suarez en vacker dag kommer att ses som en av klubbens stora legender menar Kenny dock på att han redan är det;

"Du behöver inte 'tro' ifall han ska bli det i framtiden. Han är det redan. Han blev det i stort sett den dagen han kom in och debuterade mot Stoke i våras och gjorde sitt mål.

"Vi har antagligen de bästa och mest fotbollskloka fansen i världen och det är ingen slump att de uppskattar Suarez och hans spelstil. Han ger allt för laget och för klubben. Han går in och kör 100% hela tiden och det gör dig omtyckt.

"Ska jag vara helt ärlig så vet jag knappt själv vad som ska hända när jag slänger ut honom på planen. Han är så full av idéer att det är omöjligt att läsa av hans spelstil. Men han vet sannerligen hur man spelar bra fotboll i alla fall. Sedan han kom till oss i januari har det varit en fröjd att ha honom här och han har varit en enorm tillgång för hela Liverpool."


* Legend sedan första dagen, enligt King Kenny i alla fall.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer