Skrtel är ett exempel att följa

Bild till nyheten Skrtel är ett exempel att följa
Kenny Dalglish hyllar Martin Skrtels attityd efter det att denne spelat på den ovana positionen som högerback mot Stoke City.

Den slovakiska landslagsmannen fick positionen som högerback efter det att Marin Kelly skadade sig i segermatchen mot Bolton, och visade ännu en gång upp ett stabilt försvarspel.

The Reds manager erkänner att det inte är den mest naturliga positionen för No.37 men tycker att det visar truppens vilja om att få spela med a-laget.

Dalglish sa: ”Han spelade inte på sin vanliga position men det var inga problem för honom. Han kom på planen mot Bolton och var väldigt väldigt säker.

”En av de största fördelarna med truppen som vi har är att alla kan tänka sig att spela var som helst, bara de får spela.

”De försöker hela tiden att göra sitt yttersta, och lyckas de inte är det inte deras fel, det är vårat.

”Där finns inte en chans att Martin Skrtel någonsin kommer att göra dig besviken genom bristande engagemang. Han har spelat ytterback de senaste två matcherna och skött det jobbet utmärkt. För mig ser han inte ut att vara ovan på den positionen. Om vi fortfarande behöver honom där så kommer vi att fortsätta spela honom där.

”Martin har fått chansen och han har verkligen tagit den. Han kommer att fortsätta som han gjort, men jag är övertygad om att vem som än får chansen så kommer de att göra det samma. Men jag tror dock inte att där är många som skulle vilja sätta på handskarna och ställa sig i mål!”

Dalglishs värvningar under sommarens transfermarknad har höjt konkurrensen på Anfield till nya nivåer.

Skotten erkänner att han har många alternativ när han ska ta ut en startelva, och insisterar på att spelarna vet att en del rotation kommer att ske nu när laget slåss på tre olika fronter.

”Det är viktigt att spelarna vet att det inte finns många tillfällen som de kommer att ställas utanför laget. Det kommer att ske förändringar i varje fotbollsklubb,” sa han.

”Vi kommer inte att sitta i samma situation som föra föra året. Du måste fatta dina beslut utifrån vad du ser.

”Du måste ta med motståndarna och de egna spelarna i dina beräkningar. Som jag sa föra veckan, vi har inte ett lag utan en trupp. Och vi har en väldigt stark trupp. Det är det absolut viktigaste.

”Det är logiskt att tänka att där kommer att ske förändringar varje vecka. Men inte bara av den anledningen att det ska byta. Utan det sker för att det är det bästa för klubben.

”Spelarna hanterar det bättre än vad många andra människor gör. Det är livets fakta, där kommer att ske förändringar.”

Han tillade: ”Om man kollar tillbaka är det vad jag gjorde när jag var här första gången (som manager). Det var endast när någon sa att där skulle ske rotation som det blev protester. Fotbolls fans är medvetna om detta och de vill se att vi spelar så bra som möjligt och få de bästa tänkbara resultaten.”

Källa: lfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer