Comolli om Meireles, Aquilani och Hazard

Bild till nyheten Comolli om Meireles, Aquilani och Hazard
I en stor och öppenhjärtig intervju med LFC TV tidigare ikväll svarade Damien Comolli på ett flertal frågor med anknytning till sommarens transferfönster. Samtidigt passade han också på att slå hål på myten kring att Liverpool på något sätt skulle ha "förstatjing" eller någon "pole position" för en möjlig Hazard-övergång nästa sommar.

Det var en avslappnad Damien Comolli som tog sig gott om tid att reflektera kring - och besvara frågor angående - sommarens transferfönster i studion hos LFC TV. Det talades bland annat om både värvningar, transferstrategier samt den allt mer växande "scoutapparaten" hos klubben.

Tre ämnen var väl dock extra heta och vi vill gärna dela med oss av hur Comolli förklarade läget kring både Aquilanis och Meireles uttåg ur klubben - samt ta hål på myten kring alla Hazard-spekulationer.

HÄR
kan de som vill (och har e-season ticket) se intervjun i sin helhet men annars följer i alla fall några godbitar;

Vi har såklart väldigt många som undrar hur det kan komma sig att vi tillät Raul Meireles lämna klubben och skriva på för våra rivaler?

"Utifrån vad jag läst och sett i pressen den senaste tiden verkar det som att Raul faktiskt själv beskrivit det hela ganska bra. Kort och gott kom han in till mig och meddelade att han inte längre ville spela i LFC; 'Jag vill lämna och jag vill gå till en annan klubb'. Vi blev väl till viss del trängda mot ett hörn där när han lämnade in sin begäran om transfer och dessutom gjorde det väldigt klart för oss att han inte ville spela för oss längre. Vi var ju igenom samma process i januari egentligen, så det var samma sak här. Vill någon lämna är det inte lönt att stå i vägen. Spelarens fokus är antagligen någon annanstans ändå.

"En manager har möjligheten att anmäla 25 spelare till Premier League trots att bara 11 kommer få spela varje vecka. Att då utöver en hel massa spelare som inte får spela från start, samtidigt handskas med spelare som inte ens vill vara i klubben. Det är bara för mycket. Du måste ha spelare som vill vara i klubben och därför såg vi möjligheten att sälja när vi fick den. Summa sumarum tyckte jag vi löste det på ett bra sätt."

Beträffande Alberto Aquilani har vi dock väldigt många supportrar som ifrågasätter hur vi kunde gå med på att släppa iväg honom på lån - igen?

"Gällande honom handlade inte om att han tydligt ville iväg. Där handlade det mer om begränsningarna att få spela hos oss. Han är en stor spelare med fantastiska kvaltieter och förtjänar att få spela. Men från Kennys sida var det tydligt att Alberto konkurrerade enbart för en viss position i laget. Och som jag fick förklara för honom under sommaren var det tyvärr en viss Steven Gerrard som var förstavalet där. Det handlar om rent taktiska grunder helt enkelt. För sen att behålla honom här och behöva ställa honom vid sidan av, det hade inte heller varit lätt.

"Jag vill också framhäva hur fantastisk Alberto varit genom hela processen. Det handlade aldrig om att tjäna pengar eller skriva stora kontrakt. Utan bara om att få spela fotboll där han trivdes. Han ska verkligen ha fullt med cred och jag är mäkta imponerad över hans attityd och personlighet." 

Och slutligen, när vi släppte Joe Cole till Lille på lån, stämmer det att det inkluderades en första option åt Liverpool att förhandla med Eden Hazard nästa sommar? 

"Nej, det gör det faktiskt inte. Jag har också sett dessa rykten men där ligger ingen sanning alls. Hazard är en fantastisk spelare, vilket säkert alla vet, men just detta ligger det ingen sanning i." 

För hela intervjun, som video: Klicka här
För att läsa hela utdraget genom lfc.tv (på engelska): Klicka här 

Källa: Liverpoolfc.tv 


* Comolli - en aktiv man, ända in i kaklet! 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer