Gerrard: Suarez kan bli en av våra största

Bild till nyheten Gerrard: Suarez kan bli en av våra största
Steven Gerrard, som av många själv anses vara en av Liverpools största genom alla tider, tror själv att Luis Suarez har alla attribut och kvaliteter för att också skriva in sig bland de absolut största namnen i Liverpools historieböcker.

På grund av skadorna som hållt Captain Fantastic borta från spel i lite drygt sex månader har han också bara fått möjligheten att spela med El Pistolero vid tre tillfällen, men när han nu närmar sig en efterlängtad comeback, skyr han inte med orden när han beskriver sin längtan att få länka samman med Suarez.

"Han är en ung anfallare som redan nu är fantastisk. Men det faktum att han antagligen kommer att bli ännu bättre är ju nästan en skrämmande tanke.

"Han älskar verkligen sporten och spelet och vill ständigt utvecklas till det bättre."

På frågan om han tror Suarez kan bli en av de riktigt stora i Liverpools historia är svaret också självklart och enkelt för kaptenen;

"Såklart kan han det, jag kan verkligen inte se något som skulle kunna hindra det.

"Förhoppningsvis har han nu ett flertal säsonger framför sig i vår klubb och isåfall kommer han också att spela en stor roll i dens framtid. Det ligger för hans fötter att skriva egen historia nu."

Gällande Liverpools totala sätt att spela anfallsfotboll är Stevie också imponerad över hur Dirk Kuyt och Luis har funnit varandra på planen och han erkänner att han själv hade tyckt det var en mardröm att möta så rörliga anfallare;

"Det är verkligen två Duracell-kaniner vi har längst fram, att försvara sig mot dem och veta att varje gång du bara tappar lite kontroll på bollen så kommer de att vara där och hugga, det måste verkligen vara hemskt som motståndare.

"Just Suarez är ju verkligen som ett litet barn också, så som de spelar på gatan. Han vill spela hela, hela tiden. Och han spelar med sådan entusiasm och energi. 

"Lyckas han hålla den form han inlett säsongen med ökar det ju sannerligen våra chanser för att också vara med och kriga hela vägen och möjligen också kunna bärga någon titel i slutändan."


* Captain Fantastic längtar efter att få spela med Suarez igen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer