Kenny inför Stoke

Bild till nyheten Kenny inför Stoke
Under dagens presskonferens, inför mötet med Stoke på lördag, diskuterades allt ifrån Damien Comollis hektiska sommarjobb till Stokes långbollande spelidé. Men största fokus handlade såklart om en möjlig comeback samt en uruguayans debutant. Enligt Kenny kan det nämligen bli aktuellt med speltid för både Sebastian Coates och Craig Bellamy redan till helgen.

På lördag är ju vardagen äntligen återställd och Premier League sparkar igång igen efter en helg med landslagsuppehåll. För Liverpools del väntar ett besök hos Stoke på Britannia och med sig i truppen förväntas man ha två spelare som ankom under transferfönstrets sista, respektive näst sista, dag. Sebastian Coates och Craig Bellamy. För den samlade pressen tog sig vår manager också tiden att berätta lite mer om våra nyförvärv.   

"Sebastian har faktiskt varit på Damiens radar redan sedan två år tillbaka, så sedan han var 18 år.

"Men i år klev han fram ordentligt i Copa America och utsågs ju som bekant till turneringens bästa unga spelare. Med tanke på att killar som Alexis Sanchez mfl konkurrerade om priset är det inte fyskam. Sanchez gick ju till Barcelona för 40 miljoner (pund) så det talar väl om en helt okej insats i alla fall.

"Nu är vi riktigt glada att ha honom här och ser fram emot att få se honom utvecklas hos oss. 

"Detsamma gäller ju för Craig också. Vi är riktigt glada att ha honom hos oss igen. Han är själv också oerhört entusiastisk över att vara tillbaka och han fick verkligen anpassa sig både ekonomiskt och med andra delar för att kunna få till transfern till sist. Men när du får in killar som verkligen vill spela för laget betyder det extra mycket. 

"Ska jag vara helt ärlig är jag förvånad över att jag själv inte värvat honom tidigare, men vi kanske inte har varit aktiva riktigt samtidigt. Men det är i alla fall en spelare som alltid imponerat på mig. 

"Han har rörelsen, förståelsen, kvalitén och framförallt viljan att spela för just oss. Vilket är en enorm tillgång i sammanhanget."

Beträffande möjligheterna för killarna att spela mot Stoke på lördag lämnade Kenny också dörren på glänt;

"Jag antar att båda är riktigt sugna i alla fall. Eller ja, jag hoppas verkligen det i alla fall. Jag tror faktiskt hela truppen står och stampar för att få ta sig an Stoke."

Sedan januari har Liverpool nu genomfört totalt nio stora värvningar, men det är en belåten Kenny Dalglish som bara ser det som angenäma problem att ibland behöva sätta bra killar även på bänken;

"Det är klart att det alltid är svårt att ta ut ett lag, men jag har hellre en trupp fylld med bra spelare än en med dåliga. Och enligt mig har vi alla fall en bättre trupp i år än vad vi hade i fjol. Det är heller inte bara ett 'lag' som vinner titlar - utan det är hela trupper. Det handlar om att ha kvalitet rakt igenom. 

"Jag ska inte ta ut något i förskott. Men jag tycker i alla fall att vi har bättre förutsättningar att lyckas nu än vad vi hade tidigare. Sen exakt hur långt det kommer räcka redan i år får vi låta tiden utvisa."

För John Aldridge, den gamle legenden, är truppen till och med så bra så att den faktiskt är den bästa Liverpool kunnat skryta med på hela tjugo år...

"Äh, sånt får stå för var och en. Men om vår trupp till exempel är bättre än den som vann fem titlar 2001 så är det ju sannerligen en komplimang till oss. Men såhär på rak arm tycker jag det är svårt att jämföra från år till år. Det viktigaste är egentligen bara att vi just nu är väldigt nöjda med det gänget vi har i alla fall." 

Kenny var också noga med att poängtera och framhäva det fantastiska jobb som Damien Comolli lagt ner under sommaren. Med både transfers in- och ut;

"Damien har gjort ett helt fantastiskt jobb. För alla inblandade var det en riktigt hård period. Men nu har han fått några dagar ledigt och vi kan väl lugnt säga att han förtjänat det i alla fall.

"Rent allmänt har det varit massvis med jobb både in och ut. Egentligen inte bara med direkta transfers. Totalt är det väl 18 spelare som lämnat oss (och 7 som kommit in)."

Resultatet av jobbet har dock inte låtit vänta på sig utan Liverpool har inlett Premier League mycket starkt med 7 poäng och en tredjeplats i tabellen efter seriens tre första matcher. Bland annat också genom att ta en mycket meriterande vinst mot Arsenal på Emirates;

"Just nu levererar alla på högsta nivå. Både på träning och på match och nu handlar det såklart bara om att kontinuerligt behålla formen framöver. Jag vill också passa på att tacka de killarna som till slut ändå lämnade klubben. På träning och i truppen var de alltid fantastiska. 

"Jag vet absolut inte hur långt det här kan räcka i slutändan som sagt, men om vi samlar ihop oss inför varje match och låter varje match ligga i fokus en efter en så vet jag att våra chanser alltid är stora. Så låt oss ta en match i taget."

Med Stoke i sikte på lördag är det dock inte några enkla poäng som ligger och väntar på Liverpool. Senaste säsongernas besök på Britannia har långt ifrån varit några succéer och det var en imponerad Kenny Dalglish som talade om Tony Pulis och hans lagbygge;

"Tony har verkligen gjort ett helt fantastiskt jobb med laget. Att åka till Britannia är knappast en enkel match. Ska vi ha en chans gäller det verkligen att vi är fullt fokuserade och går in med rätt inställning. 

"Vi vet såklart vilken typ av taktik vi kommer att ställas mot men att hålla på och klaga eller tycka det är dålig fotboll är bara trams. Laget tog sig ut i Europa efter förra säsongen och att någon ska tala om för någon annan hur fotboll spelas är bara larvigt. Tony Pulis har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med laget och förtjänar bara beröm. Nu gäller det för oss att ta oss an det som väntar."

Slutligen ville journalisterna på presskonferensen hemskt gärna höra Kenny kommentera Fabio Capellos utspel kring Andy Carrolls form, både på- och vid sidan av planen. 

"Jag tror Andy tar till sig allt som sägs om- och till honom. Framförallt om det kommer från människor han ser upp till och respekterar. Och i det facket är jag ganska säker på att han placerar Capello. 

"Samtidigt tror jag dock också att Capello har en stor respekt för Andy. Men precis som vi nu tjatat om i flera månader, utan att någon uppenbarligen har lyssnat, så har Andy haft problem med skadorna från förra säsongen och det är först nu vi börjar se honom komma tillbaka till hundra procent."


* Redo för comeback!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer