Clarke är nöjd med säsongsinledningen

Bild till nyheten Clarke är nöjd med säsongsinledningen
Steve Clarke tycker att Liverpool har all anledning till att vara nöjda med hur laget har inlett säsongen 2011-12.

The Reds har tagit sju av nio möjliga poäng i inledningen av Premier League, samtidigt som de är klara för den tredje omgången av Carling Cup efter att man besegrat Exeter City med 3-1.

En stark offensiv har karakteriserat Liverpool denna säsongen – och Clarke tycker att alla involverade ska vara nöjda med sina insatser så här långt.

A-lagstränaren sa till Liverpoolfc.tv: ”Vi är alla förståeligt tillfreds med inledningen. Men vi saknar två poäng för att kunna säga att vi fått den perfekta starten, men om man analyserar insatserna och hur vi har skött oss så är alla väldigt glada.

”Varje match har haft sina egna tillfredsställande aspekter. Det var viktigt att vi fick ta oss an landslagsuppehållet med en bra insats och en seger i ryggen. Det fick vi mot Bolton, så det har troligtvis varit den bästa segern.”

Även om många av lagets stjärnor är iväg och representerar sina respektive landslag så fortsätter förberedelserna på Melwood inför den kommande ligamatchen mot Stoke City den 10:e september.

Clarke är ivrig att få visa att landslagsuppehållet har väldigt liten inverkar på hur förberedelserna påverkas.

Han sa: ”Vi har en liten grupp av spelare här. Landslagsspelarna är borta och det är viktigt för oss att arbeta med spelarna som är kvar, och se till att de inte kommer efter i träningen. Därför ser vi till att de både tränar på planen och i gymmet, allt för att de ska vara speldugliga inför nästkommande match.

”Vi är här och vi arbetar väldigt hårt, när det kommer ett landslagsuppehåll så är det bara till att ta sig an det. Från vår sida hade vi gärna velat ha samtliga spelare här, tränande tillsammans inför nästa match, men vi får inte tillbaka dem för än Onsdagen innan matchen mot Stoke City. Därifrån får vi förbereda oss inför matchen på bästa sätt.”

Han tillade: ”Planen har börjat (mot Stoke), men självklart kan man inte arbeta med enbart fem spelare inför matchen.

”Vi har tittat på videos som förberedelse, och haft en liten funderare på hur vi ska lägga upp träningen när hela truppen är samlad igen.

”De kommer tillbaka på onsdag och de flesta av dem har spelat match på tisdags kvällen och kommer vara aningen trötta. Men på torsdag och fredag kommer vi att börja slipa på de sista detaljerna inför matchen i helgen.

”Vi kommer att gå in på planen med en bra inställning. Vi började säsongen starkt och kommer att ta oss igenom landslagsuppehållet, och förhoppningsvis lyckas våra spelare hålla sig skadefria så att de kan vara redo för de tuffa matcher vi har framför oss.”

Medan Clarke tränar på Melwood under uppehållet så kommer han vara angelägen om att få dit landslagsspelarna så fort som möjligt.

Skotten kommer att vara på Craven Cottage på måndagskväll för att se Brasilien mot Ghana – en match där Lucas Leiva förväntas få spela.

Han sa: ”Du kan alltid följa en match som är intressant, om det så är via tv eller på plats. Jag kommer faktiskt att åka för att se Lucas spela mot Ghana.

”Där är alltid något du kan göra, alltid en match att kolla på – och vet vem? Du kanske hittar en framtida stjärna.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer