Comolli om övergången

Bild till nyheten Comolli om övergången
Efter att ha fullbordat ännu en övergång under sommarens transferfönster tog sig Damien Comolli tid att kommentera köpet av Sebastian Coates till liverpoolfc.tv ikväll, innan han med all säkerhet har en hektisk dag att se fram emot även imorgon.

Inledningsvis, Damien, berätta lite om vårt senaste tillskott och dennes starkaste sidor...

Han är en stor och stark fysisk mittback som utnyttjar detta väl i både offensivt och defenstivt straffområde. Han är fantastisk i en-mot-en situationer och han ser verkligen till att hålla rent i den egna boxen. Han har dessutom den där typiska mentaliteten som vi även kan se hos en spelare som Suarez, att man helt enkelt aldrig ger upp, vilket också betyder att han går in helhjärtat i alla situationer oavsett om det är i luftrummet eller längst marken. Dessutom har han god kontroll med sina fötter vilket vi ser som en självklarhet om du ska spela för LFC. 

Att vi skulle värva en mittback kändes tydligt ganska tidigt, men Sebastians namn nämndes först här på sluttampen - är det en spelare ni följt länge trots detta?

Jag och min bas med scouter har haft ögonen på honom sedan Copa America för ungdomar för drygt 2 år sedan. När han sen spelade U20-VM i Egypten samma år följde vi upp på honom och därefter har jag sett honom ett flertal gånger för Nacional där han också varit kapten. 

I sommar valde vi sedan att skicka ytterligare scouter till Copa America för att få bekräftat att mina egna tankar faktiskt stämde och när vi sedan fick utrymme i truppen efter att Soto och Daniel Ayala lämnade var Sebastian ett fantastiskt alternativ. 

Det har ju annars varit mycket brittiskt på tapeten när det gällt LFC denna sommaren, men detta är beviset på en världstäckande scoutverksamhet?

Som jag sagt vid varje tillfälle även när vi värvat britter. Det handlar verkligen inte om vad som står i ditt pass eller var du har ditt ursprung. Vi är Liverpool och vi letar efter kvalitet. Sen att vi hittat fantastisk kvalitet i Premier League är vi såklart glada över men Sebastian är också en värvning som är helt perfekt för laget och klubben. Med tanke på hans fantastiska insats i Copa America ska vi verkligen vara nöjda med värvningen och jag är säker på att vi har mycket att tacka Luis Suarez för. Jag vet egentligen inte vad han har sagt till Sebastian men något under deras samtal verkar i alla fall ha gjort beslutet väldigt lätt för honom.

Vi får nu också in en spelare som både vunnit Copa America och dessutom ett individuellt pris som turneringens bästa, unga, spelare - är det något speciellt med spelare som har vinnarmentaliteten med sig?

Såklart, och det är verkligen något som Sebastian har. Om du tittar igenom matcherna från turneringen är han alltså en av de yngsta - om inte den yngsta - backen som spelar kontinuerligt men ändå så gör han det med sådan pondus och inställning. Han höll flera äldre och mer rutinerade spelare på bänken vilket verkligen är ett tecken på att han redan nu både har kvalitéerna och mentaliteten att spela för ett storlag.

Hur skulle du slutligen bedöma hans chanser att nu också fungera i England och Premier League?

Helt perfekta egentligen. I England ställs du ofta mot lag som väljer att lyfta högt mot din backlinje och med Coates får vi en spelare som är beredd att ta duell efter duell och han är stark vid egentligen alla fasta situationer. Han är också, som jag tidigare sagt, stark i situationer en-mot-en så det skulle inte vara någon nervositet i att ställa honom ensam mot en forward heller. Vi ska dock komma ihåg att han är 20 år och knappast fullfjädrad ännu. Men om han får träna med spelare som Daniel (Agger), Jamie (Carra) och Martin (Skrtel) och samtidigt möta killar som Luis och Andy lär hans utveckling bara gå vidare. Jag har redan sagt flera gånger i sommar att de yngre killarna vi plockat in knappast är tänkta att göra sin bästa säsong direkt, utan det handlar om att låta dem växa in i det och visa att vi tror på dem. Sen om två-tre år kanske vi kommer se det bästa av dem. 


* Comolli, med ännu ett av sina "mästerverk" 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer