Coates första intervju som LFC-spelare

Bild till nyheten Coates första intervju som LFC-spelare
I sin första intervju som Liverpoolspelare avslöjar bland annat Sebastian Coates att landslagskompisen Luis Suarez fina ord om både laget och fansen gjorde valet av Liverpool enkelt för honom i slutändan.

"Luis har berättat massvis om Liverpool - men faktiskt mer om fansen än någonting annat. Han har berättat om deras passion för klubben och om hur mycket de bryr sig."

Coates fick själv möjligheten att se fansen från dess allra bästa sida när han besökte Anfield vid 3-1 segern mot Bolton i lördags och efter matchen var beslutet knappast svårare för 20-åringen;

"Jag fick ju dessutom se det själv i lördags, när jag väl kom hit. Alla på läktarna stod bakom laget och det var verkligen helt fantastiskt"

Han berättade sedan vidare om hur Suarez lärt honom kring klubbens historia;

"Luis har berättat om klubbens fantastiska historia och även om dess fina traditioner. Det känns verkligen helt rätt att kunna lämna en så stor klubb som Nacional och nu komma till en annan fantastisk klubb med både traditioner och historia.

"Att nu dessutom få spela med en landsman i klubben kommer göra det hela ännu större och såklart också lättare. Vi kommer från samma kultur och samma levnadssätt. Jag är säker på att Luis kommer att kunna hjälpa mig med aklimatiseringen."

För både Suarez och Coates väntar nu landslagssamling i Kiev för en vänskapslandskamp mot Ukraina och det blir ett kärt återseende för hela laget när mästarna från Copa America återigen får samlas.

Vinsten från sommarens mästerskap har dessutom bara gjort hungern efter fler troféer större för spelaren som alltså också utsågs till hela turneringens bästa, unga, spelare.

Sebastian hoppas nu få fylla ut sitt prisskåp med medaljer från England och europeiska cuper;

"När du spelar fotboll vill du alltid vinna. Det är det du tränar för. Nu kommer jag spela för Liverpool och det är med Liverpool jag vill vinna mina titlar. Om det så handlar om ligan eller de cuper vi deltar i så kommer siktet alltid vara inställt på vinst. Du måste sätta målet högt konstant."

"Jag vill också säga till alla att det var fantastiskt att få komma hit redan i lördags. När man blev mottagen kände mig sig verkligen som hemma. Att sen behöva sitta på läktaren var nästan svårt med en gång, man ville bara ut på planen och spela. När jag väl får min chans lovar jag att göra det bästa jag bara kan i alla fall."


* A done deal. Damien Comolli och Sebastian Coates. 

Källa: liverpoolfc.tv 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer