Kennys form hade gett oss andraplats

Bild till nyheten Kennys form hade gett oss andraplats
Efter att Liverpool idag inkasserat sin andra trepoängare för säsongen och nu samlat ihop 7 pinnar från de tre första matcherna kan man sannerligen säga att starten av säsongen varit trevligare än vad den var under Roy Hodgson ifjol.

För Roy Hodgson krävdes det bland annat hela 9 matcher att skrapa ihop 7 poäng och det var först den 23 Oktober som vi nådde de skyhöga höjderna (obs! ironi...) ifjol. 

Det dröjde också fram till och med den 2 Februari förra säsongen innan vi redovisade en positiv målskillnad medan vi denna säsong nu redan står på +4.

Sedan King Kenny trädde in som matcher och efterträdde den sparkade Roy Hodgson har Liverpool totalt spelat 21 ligamatcher vilka gett oss 40 poäng. Om man räknar om dessa siffror till ett poängsnitt per match har legendaren lett Liverpool till dryga 1,9 poäng / match. 

Skulle han fortsätta på inslagen väg, där vi dock ska inräkna snöpliga förluster mot Tottenham och Aston Villa i de sista omgångarna av fjolårssäsongen och en inledande förlust mot Blackpool där han knappast hade hunnit sätta sin prägel på laget,  skulle Liverpool på 38 omgångar spela in ganska exakt 72 poäng.

Ifjol hade en sådan poängsamling gett en andraplats, 8 poäng bakom United. 

Ponerar vi att några mindre missar från fjolåret korrigeras och tar i beaktning att vi inlett väldigt övertygande iår kan ni egentligen göra resten av matematiken själv. Men att King Kenny leder oss på rätt väg är knappast någon hemlighet. Inte minst statistiskt alltså. 


* Times have changed...  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer