Kenny: Alltid svårt att möta Arsenal

Bild till nyheten Kenny: Alltid svårt att möta Arsenal
Arsenal saknar flera spelare på grund av avstängningar och skador inför helgens batalj med Liverpool, men Kenny Dalglish vill ändå inte gå med på att det är en bra tidpunkt att åka till Emirates.

Dalglish

Arsenal sålde Cesc Fabregas till Barcelona i veckan och dessutom verkar framtiden för Samir Nasri oklar. Fransmannen var varken med i premiären mot Newcastle eller mot Udinese i Champions League. Alex Song och Gervinho är avstängda efter tumultet mot Newcastle i första omgången.

"Jag har ingen aning om hur Arsenal kommer att reagera på detta. Det är upp till oss hur vi själva skall reagera. Vi kan styra vad vi själva gör och vi kan konkurrera med dem, vilket vi tänker göra", uttalade Dalglish på dagens presskonferens.

"Vi kanske förtjänar en seger på Emirates snart? Arsenal har haft många supportrar för sättet de spelar på, men dessvärre har de inte bunnit något på sex år, så det är något de önskar göra något åt. De hade en fantastisk möjlighet att vinna Carling Cup förra säsongen, men Birmingham var bättre i finalen."

"Det är inte lätt för oss trots att de har förlorat Fabregas. Nasri spelar kanske inte och de har endel avstängningar, men det är fortfarande en svår match för oss. Det är fortsatt ett lag som jag har stor respekt för. Vi går in med samma inställning som i fjol, väl medvetna om att det blir en svår match. Men förhoppningsvis gör vi det minst lika svårt för dem som dem gör för oss."

Det var en dramatisk sammandrabbning då lagen möttes på Emirates i april. Matchen såg ut att sluta mållös innan Robin Van Persie satte en straff i den åttonde stopptidsminuten. Dirk Kuyt säkrade dock 1 poäng för Liverpool på en straff i matchens 102:e minut.

"Domaren la väl egentligen till lite under övertiden med om man finstuderar det. Men för oss var det ett bra resultat. Vi hade unge Flanno på högerkanten och efter att Aurelio lämnat planen efter drygt 15 minuter på grund av en skada så kom 17-årige Jack Robinson in och gjorde det otroligt bra mot landslagsspelaren Theo Walcott. Vi kämpade hårt under hela matchen och vi förtjänade poängen vi fick."

arsene dalglish

* Såhär såg det ut senast..

Båda lagen fick nöja sig med oavgjort i premiäromgången, Liverpool mot Sunderland och Arsenal mot Newcastle. Dalglish säger att det var en besvikelse att bara ta en poäng mot Sunderland hemma på Anfield.

"Vi var besvikna över vår prestation i andra halvlek. Vi kan bättre än så. Med lite tur hade vi fått med oss två eller tre mål i första halvlek. Vi hade mycket positivt att ta med oss från matchen. Det var en svår match för våra tre nya spelare. José kom så sent som dagen innan. Sen hade vi Luis tillbaka efter bara en veckas träning och Lucas med bara 10 dagars träning bakom sig. När man tar allt i beaktning måste man säga att vi inte gjorde för illa ifrån oss."

"Jordan spelade mot sin moderklubb och det måste ha varit känsloladdade debuter för Charlie och Stewart också. En stor händelse för alla tre. Detta är relativt unga spelare, så när jag ser tillbaka och reflekterar, tycker jag det var bättre än vad jag gjorde direkt efter matchens slut."

"Det handlar inte om att vi var trötta. De nya spelarna måste hantera sina känslor och storleken på den uppgift som låg framför dem, så på många sätt kanske det var förståerligt att vi inte var lika bra i andra halvlek som i första. Det är inga problem med deras fysiska form, det är bara löpa mot dem så får du se hur det går!"

"José visade att han är en bra spelare. Han har erfarenhet från Premier League och känns väldigt bekväm i England, vilket hjälper till. Det var en position vi var tvungna att förstärka. Unge Jack Robinson har stor potential, men vi måste vara ansvarsfulla. Han är 17 år och vi kan inte kasta in honom och förvänta oss att han skall spela hela säsongen, det skulle varit fel. Men han kommer inte vara långt ifrån startuppställningen!"

"Det är alltid viktigt att du känner till miljön du är i och för oss var det en viktig faktor när vi sökte efter en back. Vi höll utkik efter någon som kände till Premier League och det gör José. Han har varit i England i fyra år och pratar språket bra - bättre än mig! Och han spelar fotboll bättre än mig också! Så vi är mycket nöjda med värvningen av José."

 

På frågan om det blir fler nyförvärv i sommar svarade Dalglish som vanligt.

"Jag vet inte, precis som jag inte vet om detta är din sista fråga. Ärligt talat kan jag inte svara på det. Det är lite som när jag i fjol blev tillfrågad om jag skulle underteckna kontraktet. Fram till transferfönstret stänger är det mest ärliga svaret jag kan ge, att jag inte vet."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer