Så här sa Enrique under sin första presskonferens

Bild till nyheten Så här sa Enrique under sin första presskonferens
För snart en vecka sedan skrev José Enrique på för Liverpool.
Spanjoren lämnade Newcastle efter fyra år i klubben och i dag presenterades han på en presskonferens.
Så här svarade vänsterbacken på journalisternas frågor.

Hur nöjd är du över att vara här?
Jag är väldigt glad över att vara här. Det är ett av de bästa lagen i världen för historia. Det är ett nöje att spela för Liverpool.
Jag har bara varit här i en vecka och spelat en match men jag vet att det finns några väldigt bra spelare och jag hoppas att det ska gå bra.

Det låter som att managern slängde in dig i hetluften tidigare än du förväntat dig (mot Sunderland)?
Ja, det stämmer. Jag visste inte att jag skulle få spela tills ett par timmar innan avspark men självklart blev jag väldigt glad. Jag hade endast tränat en dag med mina nya lagkamrater men om managern väljer mig - är jag redo att spela.

Hur har det varit under din första vecka tillsammans med dina nya lagkamrater?
Det är väldigt viktigt och givetvis behöver jag mer tid. Jag hoppas att i kommande match mot Arsenal, kan jag spela som jag gjorde för Newcastle, men jag tror att jag behöver fler matcher för att känna spelarna och självklart måste de lära sig att känna mig bättre.

Du länkades till Liverpool under en lång tid - hur svårt var det för dig med tanke på att du verkade trivas i Newcastle?
Det är en bra flytt att komma hit, men jag spelade alltid med ett leende på läpparna för Newcastle. Mitt jobb är bara att spela fotboll och om jag hade fått stanna i Newcastle ytterligare ett år - kunde jag stannat ett år till.

Det tog lång tid att få alla detaljer på plats. Fanns det någon frustration eftersom du kände till Liverpools intresse?
Ja, självklart. När jag fick reda på att jag kunde flytta hit blev jag exalterad. Jag visste att det var en lång tid eftersom jag tänkte på det under hela sommaren men flyttade först för en vecka sedan. Det var frustrerande men det är okej.

Du har kommit till en toppklubb - vad hoppas du kunna uppnå? Är det realistiskt att laget kan ta sig tillbaka till Champions League?
Alla vill spela där, själv har jag aldrig spelat i Champions League så det är en dröm för mig. Du måste vara realistisk, det är väldigt svårt i år eftersom Premier League är den bästa ligan i världen med sex, sju eller åtta lag som är väldigt bra.
Det är svårt att ta sig dit, men om vi spelar som vi gjorde i första halvlek i Sunderland, tror jag att vi kan lyckas.

Växer du fortfarande som spelare enligt dig själv och har vi inte fått se det bästa från dig ännu?
Ja, självklart. Jag är bara 25 år gammal och har en del att förbättra. Jag kom hit för det. Det finns en del bra spelare och jag måste lära mig från dem.

Hjälper det att laget har så många spelare som talar spanska?
Jag kan snacka en del med Luis Suarez, Maxi Rodriguez och Lucas Leiva - de har varit väldigt trevliga sedan jag kom hit, vilket jag är väldigt glad för.

Topplagen har mycket bredd i sina trupper med minst två spelare på varje position. Tycker du att Liverpool har detsamma?

Vi har en otrolig trupp. Det finns två eller tre vänsterbackar här, kanske fler. Fabio Aurelio är en väldigt bra spelare - han har haft otur med skadorna med är duktig. Jag såg honom spela redan för Valencia. Det är bra för spelarna att ha konkurrens på positioner eftersom du vet att ditt jobb aldrig är klart.

En spelare som du känner väldigt bra är Andy Carroll eftersom ni spelade tillsammans i Newcastle. För människorna som inte sett så mycket från honom hittills, hur bra kan han bli?

För Newcastle var han fantastisk. Jag vet att han bara spelade i Premier League i sex månader men han var fantastisk. Han är ung och har fortsatt saker att lära, som alla andra. Men jag tror att han kan bli väldig viktig för oss.

Carroll och Suarez - två av världens bästa anfallare?
De är olika, de har olika kvaliteter och det är väldigt bra för oss och spelarna som spelar tillsammamns med dem. Luis Suarez är väldigt bra med bollen och Andy är duktig i huvudspelet.

Du har spelat för Spanien U21, U19 och U16 - är det en av orsakerna till att du flyttade, för att försöka knipa en plats i Spaniens landslag?
Genom att spela för Liverpool har du fler chanser men om jag ska vara ärlig är jag inte så orolig över det. Jag hoppas vara bra för Liverpool. De värvade mig och jag har idéer att visa min fotboll och hoppas det går bra. Det skulle vara ett nöje och en dröm att få representera landslaget eftersom Spanien är väldigt bra - men jag koncentrerar mig på Liverpool.

Liverpool möter Arsenal i helgen. De har haft ett par problem denna veckan. Vad tror du om det, speciellt Cesc Fabregas, som är spanjor likt dig själv?
Det är väldigt svårt för Arsenal eftersom jag tror att Nasri kanske kommer lämna också. Han är också en bra spelare för dem. Fabregas har redan lämnat och när du tappar din bästa spelare är det dåligt för laget. Kanske mest mentalt, för vi vet att de har flera andra spelare av klass.

Är det samma situation som när Andy Carroll lämnade Newcastle och resten av laget blev sammansvetsade - kanske kommer Arsenal göra detsamma utan Fabregas och kanske även Nasri?
Jag tror att det är en svår situation. Arsenal är ett fantastiskt lag och jag tror att de kommer värva spelare innan fönstret stänger. Men det är svårt. I Newcaslte hade vi samma situation med Andy Carroll och därefter Kevin Nolan. För spelarna är det väldigt jobbigt att förlora dina bästa spelare. 

 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer