Werner: Vi ska fortsätta att investera

Bild till nyheten Werner: Vi ska fortsätta att investera
Tom Werner lovar att Fenway Sports Group kommer att fortsätta att investera för att ta Liverpool FC tillbaka till toppen av engelsk och europeisk fotboll. Samtidigt poängterar han att vikten av att respektera UEFA:s nya regler om finansiellt fair play och att det måste hanteras med stränga tyglar så att klubbarna kan konkurrera på samma villkor.

När köpet av Jose Enrique är klart kommer Liverpool att ha köpt spelare för cirka 54 miljoner pund i sommar. I januari pungade de nya ägarna med 57,8 miljoner pund för Luis Suarez och Andy Carroll.

Aldrig tidigare har LFC använt så mycket pengar till spelarköp, men ordförande Tom Werner säger att FSG långt ifrån är färdiga med investeringar.

"Jag vill inte lova för mycket. Jag vet att John Henry har sagt att vi siktar på en topp 4-placering och att Kenny Dalglish säger att det inte finns någon grund till att vi inte kan ta hem ligan. Vi vill bara ha framgång och göra det bättre den här säsongen än förra", säger Werner i en intervju med The Guardian.

"Det viktigaste är - och det kan verka självklart - är att ge fansen en kvalitetsprodukt. Fansen lägger sina hårt förtjänta pengar på att komma och se laget spela. Vi har supporters över hela världen som förväntar sig kvalitet. Så det viktigaste målet är att förbättra vår sportsliga position och skapa en miljö som gör att spelarna vill komma och spela för Liverpool. Vi tänker göra allt för att återbringa glansen tillbaka till klubben."

Men Werner och company tänker också att respektera UEFA:s nya regelverk kring finansiellt fair play.

"En klubbs bästa spelare måste vara värd minst 10 procent av klubbens namnrättigheter", säger han med tydlig riktning till Manchester Citys försäljning av namnrättigheterna till City of Mnchester Stadium till sponsoren Etihad Airways.

"Vi hoppas att UEFA har tyngd bakom sina ord då vi tror att det kommer att vara sunt för sporten. De vill skapa ökad konkurrens och då vi tog över ägarskapet ifjol var det med beräkningen att fair play kommer att införas och att de kommer att följa regelverket. Det kommer att medföra ökad konkurrens."

Werner är också övertygad om att Kenny Dalglish är rätt man på rätt plats.

"Han personfierar hungern efter framgång. Vi kände förstås till honom innan och jag ser honom som en naturlig ledare. Jag har också följt hans träningssessioner på Melwood och han är otroligt karismatisk. Jag tror att han besitter alla kvaliteter för att ge själva klubben än högre mening. När han säger något, då lyssnar alla."

Källa: The Guardian, liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer