Carragher ger inte upp drömmen om ligaguld

Bild till nyheten Carragher ger inte upp drömmen om ligaguld
Jamie Carragher säger till engelsk press att han inte tänker ge upp drömmen om en ligatitel innan dagen han lägger skorna på hyllan.

33-åringen har vunnit alla turneringar förutom Premier League under en fantastisk karriär som varat i 15 år med 668 framträdanden i den röda tröjan inkluderat. Men han ger inte upp jakten på ligatiteln.

''Jag kommer varken sluta hoppas eller tro, men jag är realistisk nog att veta att tiden rinner ut för min del'', säger han till Daily Mirror.

''Det är tuffare än någonsin att vinna ligatiteln nu. Till och med att hamna bland de fyra bästa är tuffare - vilket vi märkt.''

''När jag först knep en plats i Liverpools lag 1996 var det United som alla önskade att besegra.

''Arsenal pressade dem mer än någon annan också var det vi och Leeds som gjorde upp om de övriga topp 4-platserna.

''Men när Roman Abramovich började storspendera i Chelsea förändrades fotbollen totalt. Det gjorde allt tuffare för oss på grund av summorna som Chelsea spenderade.

''Nu har Manchester City tagit det Chelsea gjorde till en annan nivå. Tottenham är också med och slåss i toppstriden under Harry Redknapp.

''Från att ha haft tre eller fyra klubbar som utmanade har det nu blivit fem eller sex.''

''Man United vann sin 19:e ligatitel förra säsongen och det var jobbigt för alla med sammankopplingar till Liverpool'', sa han. ''Men vi kan bara hoppas att de inte vinner igen.

''Om vi ska stoppa dem från att vinna ligan gör vi det bäst genom att själv hamna i toppen. Detsamma gäller i Champions League. Jag vill inte sitta här om tio år och veta att United har vunnit fler Europacuper än oss - och det gör vi också bäst genom att ta oss till Champions League och vinna på nytt.

''Det har gått för lång tid sedan Liverpool vann ligatiteln, men vi kan inte vara lika besatta som United var när de inte kunde vinna titlar på grund av oss.

''Vad var det för dem - 26 år? Vi ska göra vad vi kan för att krossa det rekordet! Jag tror att de dessutom åkte ur högstadivisionen under den perioden. Jag tror aldrig att det kommer hända Liverpool - och du kan citera mig på det.

''Men jag har haft en fantastisk karriär trots allt. Det viktigaste är inte Jamie Carragher, det är Liverpool Football Club.

''Jag tror att managern varit snabb att ta itu med det faktum att vi inte haft samma bredd i truppen som övriga topplag. Det räcker inte med att vara ungefär 1 till 11.

''Det är numera ett truppspel på grund av alla matcher och tränaren har verkligen förberett för det.

''Tidigare har vi kanske förlitat oss på spelare som Steven Gerrard eller Fernando Torres lite för mycket och jag tror det är något som han tagit itu med sett till värvningarna han gjort.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer