Adam om flytten till Anfield

Bild till nyheten Adam om flytten till Anfield
Liverpool's nyförvärv fick många frågor av journalister på Melwood i veckan. Här är vad han har att säga om sin drömflytt till Anfield.

 

 

När Kenny Dalglish körde dig till Melwood måste du ha känt en lättnad av att äntligen vara här?

Det var långa fyra eller fem månader och med alla spekulationer i januari var det en tuff tid.  När du får möjligheten att komma till en klubb som denna, tror man att man aldrig får den chansen igen. Som tur är har jag en manager som fortfarande ville att jag skulle skriva på under sommarfönstret. Det är en ära att vara här.

Rykten säger att du behövde tvätta ditt egen matchställ när du spelade i Blackpool. Saker är förstås väldigt annorlunda på Anfield. Hade du alltid som mål att spela i en storklubb - speciellt Liverpool?

När jag kom tillbaka till Blackpool strax innan försäsongen startade var jag bara där i två dagar, så jag behövde aldrig tvätta mitt matchställ, det var härligt! Jag tror att resten av spelarna i Blackpool tvättar deras eget matchställ nu, dock. Men det är så klubben gör, och jag respekterar det. Det är inga problem med att tvätta själv, så är livet och det är en del av att vara fotbollspelare. Att komma till en klubb som denna (Liverpool), och att gå ut på planen och spela inför 40 000 passionerade fans som stöttar laget i ur och skur, är något jag ser fram emot. Det är en utmaning jag måste vara redo inför, för om jag är inte är redo kommer det att bli tufft. Jag ser fram emot att försöka hjälpa laget, grabbarna spelade väldigt bra efter att Kenny tog över förra säsongen.

Skulle du säga att dina fem senaste år i både Glasgow Rangers och Blackpool har varit en inlärningsprocess och lär du dig fortfarande som spelare?

Jag tror att jag kommer att fortfarande kommer att lära mig om fotboll om 40 år. Jag gillar att spela och jag gillar att lära mig om spelet. När jag var ung och spelade i Rangers så spelade jag bara några matcher, sedan blev jag utlånad till Blackpool. Några sade att det var ett steg bakåt men jag såg det som ett steg framåt. Nu när jag är i Liverpool ser jag det också som ett steg framåt. Jag är glad över att ha fått spela med många bra spelare som hjälpt mig att komma dit jag är nu. Men jag kom inte hit för att vila och för att kunna säga att jag har spelat för en så stor klubb som Liverpool. Jag kom hit för att spela och för att förhoppningsvis kunna hjälpa laget.

Du hade stort ansvar i Blackpool och mycket vilade på dina axlar. Kan du ta med det hit till Anfield?

Om du ser dig omkring i omklädningsrummet är det landslagsspelare överallt, men jag vill bara försöka spela på samma sätt som det som tog mig hit. Jag kan inte förändra mitt spel - men jag vill bli bättre på det jag gör och det kommer jag också att bli när jag spelar med ett lag som detta.

Du har blivit jämförd av många supportrar med den gamle LFC-spelaren Xabi Alonso - tror du att du kan följa hans fotspår?

Xabi Alonso var en av de bästa när han spelade här. Han har vunnit VM och han har vunnit Champions League. Han har gjort allt som spelare och han spelar nu i en av de bästa klubbarna i världen - Real Madrid. Så det är trevligt att folk tror att jag kan vara hans ersättare, men jag kommer hit som Charlie Adam och inte för att ersätta någon annan. Vi har toppspelare i laget som vill vinna så många matcher som möjligt nästa säsong. Det kommer att bli en tuff säsong, men jag hoppas att vi i slutändan är nöjda med våra framgångar.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer