Intervju med Jordan Henderson

Bild till nyheten Intervju med Jordan Henderson
Jordan Henderson presenterades på Melwood igår och gav sin första stora intervju som Liverpoolsspelare, likt Stewart Downing, som vi tidigare skrivit om.

Hendo

När Liverpool ringde, hur svårt var det att lämna Sunderland?

Jag pratade med managern och styrelsen och dem sa att de inte skulle hindra mig om jag ville gå. Det var en väldigt stor cvans för mig att gå till Liverpool eftersom det är en oerhört stor klubb.

En rad klubbar ryktades vara intresserade av dig, men hur glad blev du av att Liverpool var intresserade av att värva dig?

Liverpool är en enorm klubb, som många spelare vill spela för, så det är en stor ära att vara här. Jag måste bara fortsätta göra vad jag gjorde för Sunderland, jobba hårt och förhoppningsvis kan jag göra bra ifrån mig här.

Du är fortfarande ung, men har flera säsonger av Premier league-fotboll bakom dig. Är det skrämmande att skriva på för en klubb som Liverpool?

Nej, det är mer spännande att skriva på för en klubb som Liverpool. De har ju sett någonting i mig och valt att ta hit mig för det och förhoppningsvis kan jag betala tillbaka för det förtroendet. Jag är säker på att jag kan göra det om jag jobbar hårt.

Om man pratar om din utveckling, så var du på lån hos Coventry. På många sätt var det väl där du lärde dig om fotbollens värld, eller?

Coventry var en stor del av min karriär och jag lärde mig mycket där. Managern, Steve Coleman, var lysande och Steve Kean, som också var där, var schysst mot mig. Spelarna var också fantastiska, så det var en jättebra erfarenhet. Min tid i Coventry hjälpte mig mycket.

Fotboll har förmågan att ta fram unika moment och din första match för Liverpool kan bli mot Sunderland - hur kommer du att känna om du får reda på att du ska starta matchen?

Om jag spelar kommer jag att behandla det som vilken match som helst. Det blir stort, men jag behöver bara spela mitt spel. Jag hade en underbar tid hos Sunderland och har varit en supporter hela livet. Jag har stor respekt för managern där, för tränarna och för spelarna. Det var ett tufft beslut att lämna, men det var en stor chans att komma till en enorm klubb som Liverpool och utvecklas som spelare.

Det är en koppling från Nord-ost-koppling mellan dig, Stewrat Downing och Andy Carroll. Tror du det kan hjälpa dig att komma tillrätta?

Ja, det tror jag. Jag har känt Andy ett tag och jag är van vid att spela mot honom, vilket jag gjorde mycket när jag var yngre. Stewart var på Sunderland på lån. Vi känner varandra lite bättre, men för att vara ärlig, så har alla här varit briljanta. Vi måste bara fortsätta jobba hårt, så att vi är redo när den första dagen av säsongen kommer.

Är det rättvist att säga att du kommer utvecklas som fotbollsspelare av att spela bredvid Steven Gerrard i Liverpool?

Steven är en bra spelare och han har varit här länge, så självfallet kommer flera av oss att lära från honom och likaså från andra bra spelare som finns här. Det är fantastiskt att lära från dem varje dag och managern och staben hjälper oss också.

Fokus är på Liverpool men tror du att flytten kan hjälpa dig att få spela mer internationellt också?

Givetvis är det en stor ära att spela för ditt land och jag har fått testa på det. Jag måste fokusera på att spela bra för Liverpool och då kan jag förhoppingsvis få chansen. Jag ska fortsätta göra vad jag gjort innan, jobba hårt, och förhoppningsvis får jag kanske chansen igen.

Steven Gerrard sa att han såg dig som hans möjliga ersättare på lång sikt - hur kändes det? 

Steven är en stor spelare och han har varit här i många år, eftersom han är en av de bästa spelarna i världen, men jag vill bara vara mig själv. Jag vill inte följa i någons fotspår. Jag kommer lära mig otroligt mycket från Steven eftersom han är en bra spelare. Det finns andra fantastiska fotbollsspelare som jag också kommer att lära mig ifrån, men jag tror inte jag förljer i någon fotspår. Jag måste koncentrera mig på mig själv och vad jag kan uppnå här.

Du spelade för Englands U21 under sommaren - hur mycket tyckte du om den erfarenheten?

Det var blandade känslor för mig. Insatsen var en besvikelse, men det var en fantastisk erfarenhet för mig och killarna. Det var en stor besvikelse att åka ut, men det är väl en av de sakerna man får lära sig från, antar jag.

Hur känns det efter att du spelat med U21 under sommaren?

Jag mår bra. Jag hade några veckor ledigt efter turneringen och det känns bra. Nu behöver jag bara jobba på konditionen i några veckor och förhoppningsvis är jag i toppform när säsongen börjar.

Liverpool spelar mot Valencia på lördag. Ser du fram emot att gå ut på Anfield för första gången och bära den röda tröjan?

Det kommer bli ett stort ögonblick att göra min debut på Anfield och jag ser fram emot det. Förhoppningsvis kan jag spela en roll i matchen. Det blir ett tufft test mot Valencia. Jag tror vi kan lära oss en hel del innan matchen mot Sunderland, så det blir tufft, men jag ser fram emot det.

Källa: Liverpoolfc.tv


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer