LFC kan få EL-plats trots allt?

Bild till nyheten LFC kan få EL-plats trots allt?
Efter att Birmingham något chockerande vann över Arsenal i Ligacupfinalen under fjolårssäsongen säkrade klubben en plats i Europa League - trots att man bara några månader senare fick lämna den engelska högstadivisionen för spel i Championship istället. Nu kan man dock se ut att gå miste även om Europaspel kommande säsong då klubbens ägare Carson Yeung fått sina tillgångar spärrade.

Vi har tidigare hört om liknande fall i dagens moderna fotboll och inte minst LFC har ju också drabbats av "fel" ägare de senaste åren. Nu verkar det tyvärr ha hänt även för stackars Birmingham. 

Med "Lex Portsmouth" i minnena vet vi också att restriktionerna för att överhuvudtaget spela fotboll i Europas turneringar (även Mallorca stängdes av) är att klubbens ekonomi är välmående.  

För Birminghams del handlar det just nu om att ägaren Carson Yeungs tillgångar tillsvidare är låsta sedan han dragits in i en pengatvätt-skandal som just nu utreds i Asien. Innan fallet är löst, eller ifall det skulle resultera i negativt utfall för Carson, har inte Birmhingham tillräckligt med pengar i ryggen för att täcka både spelarkostnader och samtidigt leva upp till de krav som ställs för Europaspel.

Fansen drömmer nu mardrömmar om att man går ett "Pompey-scenario" till mötes och klubbens ansvarige, Peter Pannu, kommenterar också från Hong Kong (där han befinner sig för att försöka få rätsida på situationen) att läget inte ser allt för ljust ut;

"Det kan handla om att vi måste agera (läs; sälja spelare) för att kunna köpa oss själva tid medan Carsons tillgångar är låsta

"Carson jobbade hårt på att hitta nya investerare i Asien, men som ni säkert kan förstå underlättades inte arbetat av att han själv blev inblandad i ett rättsfall. Enligt uppgifter skall där dock fortfarande finnas en grupp som är intresserade av att investera"

Skulle Birmingham inte lösa sina ekonomiska problem inför starten av europaspelet, antingen genom att Carsons fall löses eller att pengar frigörs genom spelarförsäljningar - vilket fansen dock tycks rasa mot, eftersom det med all sannolikhet skulle minimera chanserna för att slå sig tillbaka upp i PL den kommande säsongen - uppges det från England att Liverpool (som sjätteplacerade) skulle tilldelas platsen istället. 

Men vi lär få anledning att återkomma i ämnet.


* Ännu en av dessa ägare som knappast håller vad han lovat?

Källa: Mirror Football 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer