SUAREZ OCH URUGUAY MÄSTARE!

Bild till nyheten SUAREZ OCH URUGUAY MÄSTARE!
Efter en magnifik uppvisning av La Celeste är man nu alltså första land att bärga den åtråvärda Copa-titeln 15 gånger och lämnar alltså storheter som Brasilien och Argentina bakom sig i turneringens historia. Matchen mot Paraguay slutade 3-0.

Precis som i semifinalen mot Peru kom också vår egen El Pistolero att spela en huvudroll.

Efter att tidigare varit i skytteligaledning petades han dock ner på andraplats av Perus Guerrero som gjorde 3 mål i bronsmatchen och tog sig upp på 5 pyttsar totalt. Med Suarez finalmål landade han på 4 totalt.

Finalen blev heller aldrig en särskillt spännande historia om man ska vara ärlig. Redan efter dryga 12 minuter hade Suarez gjort 1-0 till Uruguay inför en fanatisk publik i Buenos Aires och efter 42 minuter gjorde sedan Diego Forlan sitt första mål i turneringen vilket gav Uruguay ett stadigt grepp om trofén.

Även om resultatet sedan höll sig igenom större delen av andra halvlek var det aldrig någon fara på färde för de ljusblå. När Diego Forlan placerade in sitt andra mål för kvällen, efter ett fantastiskt förarbete från Cavani och Suarez, på övertid var saken helt klar och festen kunde börja. 3-0 målet innebar också att Forlan nu är landets bäste landslagsmålskytt genom tiderna.

Suarez 1-0 mål:

STORT GRATTIS TILL URUGUAY OCH LUIS FRÅN DEN SVENSKA SUPPORTERKLUBBEN!