Debutanterna inte oroliga

Bild till nyheten Debutanterna inte oroliga
Trots att Liverpool knappast imponerat mot Hull City på KC Stadium igår ville debutanterna Stewart Downing och Jordan Henderson inte dra några för stora växlar av resultatet utan uppmanade fansen till lugn och ro.

"Det var absolut inget bra resultat, men försäsongen handlar inte heller så mycket om resultat. Det var ett bra träningspass och vi får nu lära från våra misstag istället", sa Jordan Henderson efter matchen.

För Hendo var det första matchen med gänget då han byttes in i andra halvlek tillsammans med ytterligare 10 spelare när Liverpool valde att byta hela elvan. I första halvlek hade målvakten Alexander Doni fått göra sin debut och tillsammans med Hendo i andra debuterade också Stewart Downing. För denna kunde matchen förvandlats till en riktig drömdebut om det inte vore för några lååånga fingrar hos Adriano Basso i Hulls mål.

"Det hade verkligen varit en drömdebut ja. Ska jag vara ärlig trodde jag också att den skulle sitta, men det var en fantastisk räddning från målvakten", sade Downy själv om den chans som kunde gett Liverpool 1-2 efter bara några minuter av andra halvlek.

"Utöver den chansen skapade vi en del ytterligare och borde nog gjort nått mål, men förhoppningsvis sparar vi målen till säsongen istället

"Det var skönt att bara få komma ut på mattan i alla fall. Nu är debuten avklarad och även om det blev förlust handlar försäsongen om att komma i form och att jobba med fysiken", fortsatte vår Villa-värvning.

För både Downings och Hendos del har senaste tiden främst också handlat om att komma in i laget. Hendo som varit klar för Liverpool sedan starten av Juni missade ju exempelvis Asienturnén pga att han dessförinnan spelat med Engelska U21-landslaget i Danmark.

"Det var frustrerande när man satt kvar hemma i England och fick följa laget på TV. Man vill ut på planen direkt såklart, men samtidigt var det också välbehövligt med lite vila.

"Nu är det dock skönt att vara igång och vara en del i gänget. Jag tycker jag kommit in i det bra", utvecklade Hendo.

För bådas del gäller nu träning i veckan och på torsdag en chans till att inkassera sin fösta seger som Liverpoolspelare när laget reser till Istanbul för ett möte med Galatasaray.