Suarez sköt Uruguay till final!

Bild till nyheten Suarez sköt Uruguay till final!
Efter 2-0 i semifinalen mot Peru inatt gratulerar vi Luis Suarez och hans Uruguay till finalplatsen av Copa America 2011. På söndag kan man nu bli historiska genom att som första land samla ihop 15 sydamerikanska titlar.

I en match som knappast började på bästa sätt för vår anfallsstjärna kan man sannerligen säga att han kom att spela en stor roll i underhållningen till slut. Redan efter 15 minuter var han dock varnad och grinig - tendenser vi även sett till viss del i den röda tröjan.

Suarez vore dock inte Suarez om han inte valt att samla den energin och omvandla den till kvalitet istället. Med matchens båda mål, kan vi ju istället bara konstatera att El Pistoleros målform börjar ta sig.

Som sig bör för Uruguay i detta mästerskap kom 1-0 på en retur från ett Forlanskott (tredje matchen irad man gör 1-0 på detta sätt) och det var i den 53:e minuten som Suarez stötte in bollen i nätmaskorna bakom Perus målvakt. 2-0 kom bara 5 minuter senare efter att Luis löpt igenom på en tidig djupledsboll och rundat Raúl Fernández i motstånadarnas mål.

Efter 2-0 flyttade Peru såklart upp positionerna och för att säkra sig om att ha en hel (och såklart inte avstängd) Luis Suarez redo för finalen valde också förbundskapten Tabarez att plocka ut stjärnan ganska snart efter dennes andra mål.

"Vi är ett lag med Suarez på plan. Men ett helt annat utan honom. Han är en anfallare av högsta klass och verkligen bland de bästa i världen. Han kan vara skillnaden mellan vinst och förlust - som idag", hyllade tränaren!

I finalen ställs nu Uruguay mot antingen Paraguay eller Venezuela (avgörs ikväll/inatt) och skulle Uruguay som sagt vinna hela Copa America blir man det första laget att nå 15 titlar i det sydamerikanska mästerskapets historia. I nuläget ligger man lika på 14 titlar med ett visst Argentina...

Totalt i turneringen har Suarez nu gjort 3 mål!

Lycka till, säger vi till El Pistolero och hans "La Celeste" i finalen!