Joe Cole har en framtid på Anfield trots rykten?

Bild till nyheten Joe Cole har en framtid på Anfield trots rykten?
Steve Clarke, som fick se flera fina prestationer från Joe Cole under sin tid i Chelsea, säger att 29-åringen har en framtid på Anfield trots alla spekulationer i sommar: ''Cole har mycket att ge i framtiden.''

Kenny Dalglish har spenderat 43 miljoner pund på tre mittfältare i sommar och Joe Cole, Milan Jovanovic samt Maxi Rodriguez har alla blivit länkade med en flytt.

Cole startade nio Premier League-matcher i fjol och satte två baljor.

Trion tjänar nästan 300 000 pund i veckan totalt och klubbens ägare, John W Henry, skrev på mikrobloggen Twitter efter träningsmatchen mot Malaysia XI att Alberto Aquilani var en spelare som saknades den gångna säsongen.

Cole har tidigare sammankopplats med en flytt till Tottenham och Aston Villa. Jovanovic förväntas skriva på för belgiska storklubben Anderlecht inom kort.

Liverpools assisterande manager, Steve Clarke, tror att engelsmannen fortfarande har mycket att ge: ''Joe har sett bra ut i båda matcherna under Asien-turnén. Cole är en toppspelare och har mycket att ge i framtiden.

''Han är samma Joe Cole som jag tränade i Chelsea, bara ett par år äldre och klokare. Han har alltid samma fantastiska inställning. Det har varit svårt för honom eftersom han inte varit inblandad men när han får chansen är det upp till honom att ta den.''

Ögonblicket som de flesta kommer ihåg från spelarens första säsong var när han räddade tre poäng med ett sent segermål mot Bolton Wanderers i januari, vilket räddade den dåvarande managern Roy Hodgson ytterligare en match.

Men när Dalglish tog över klubben blev det desto mindre speltid för den före detta West Ham- och Chelsea-spelaren. Hans entusiasm och optimism har dock, åtminstone inte i media, avtagit.

''De bästa spelarna är alltid positiva'', sa Clarke enligt The Telegraph. ''De ser den större bilden och förstår vad som händer. Även om de vill spela varje match känner de till att dem inte har en gudomlig rätt att göra det - man måste nå vissa nivåer. Spelarna får speltid när de når dit - och förstår det.

Säger Clarke detta i en förhoppning om att locka en potentiell köpare för Joe Cole? Eller är det en indikering på att spelaren blir kvar på Anfield? Diskutera!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer