Suarez och Uruguay till semifinal i Copa America

Bild till nyheten Suarez och Uruguay till semifinal i Copa America
Efter en riktig rysare till match inatt är Suarez och hans Uruguay klara för semifinal av Copa America, efter att ha besegrat värdnationen och förhandsfavoriten Argentina på straffar.



I en match som innehöll allt - och lite till egentligen - drog Uruguay til slut det längsta strået och kunde säkra sin plats i semifinalen av Copa America sedan Carlos Tevez bränt sin chans under straffläggningen. 

Matchen inleddes annars precis som Uruguays sista gruppspelsmatch genom att man tog ledningen via en retur som följt från en Forlan-frispark. Denna gång var det Diego Perez som var sist på bollen, men Perez kom sedan att göra ännu en avtryck i matchen genom att redan efter 39 minuter få sitt andra gula kort och tvinga Uruguay att spela med 10 man.

Innan Perez röda hade dessutom Liverpoolryktet Gonzalo Higuain gjort 1-1 på nick, efter framspelning av Lionel Messi.

En annan Liverpoolbekanting, nämligen Javier Mascherano, ville sedan spela sin roll i skådespelet och inte helt oväntat satte han sitt avtryck genom att också förtjäna ett rött kort. 

Efter att sedan tagit sig igenom resten av matchen, inklusive förlängning, utan att något av lagen kunde avgöra matchen följde straffläggning.

Från 11 meter var Uruguay då hundraprocentiga och avgörandet föll när den storspelande målvakten - Muslera - räddade Carlos Tevez hårda (men ganska dåligt placerade) straff och Martin Caceres sedan klev fram och avgjorde för Suarez gäng.

I semifinalen ställs Uruguay nu mot Peru.  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer