Steve Clarke om Adam, matchen och Asien-turnén

Bild till nyheten Steve Clarke om Adam, matchen och Asien-turnén
Steve Clarke hyllade Charlie Adam efter att mittfältaren gjort sitt första mål för klubben under dagens träningsmatch mot Malaysia XI.

Adam startade dagens målkalas efter ett straffmål i den 27:e minuten - skotten var säker på sin sak två gånger om sedan han fått lägga om den första straffen.

David Ngog och Maxi Rodriguez gjorde två mål vardera medan Dirk Kuyt satte spiken i kistan i slutminuterna.

Liverpools assisterande tränare - som tränade förstalaget i avsaknad av Kenny Dalglish - avslöjade att han var mer än nöjd över Charlie Adam och hans lagkamrater.

''Adam gjorde det bra. Han fick extra press på sig genom att tvingas lägga om straffen. Han klarade att behålla fokusen. Han hade också ett par fina bollbehandlingar och passningar framåt. Vi känner alla till att det finns mycket mer från alla spelarna och Charlie Adam är en av dem som kommer att förbättra sig under hela försäsongen.''

''Vi måste vara nöjda med det faktum att vi gjorde sex mål. Vi är besvikna över att vi släppte in tre - trots att ett av målen såg ut att vara minst tre meter offside.

''Det var ett bra träningspass. Vi fick gjort fitnessarbetet och det är vad du försöker göra i detta skedet av säsongen. Vi har en hel del saker vi måste förbättra, men vi kan ta med oss en del positiva saker också.

Efter en 4-3-seger mot Guangdong och dagens 6-3-vinst mot Malaysia XI reser Liverpool till Singapore för ett öppet träningspass innan laget sätter sig på flyget hem till Merseyside. Clarke menar att besöket varit fantastiskt - men spelarna är trötta.

''Vi har haft en fantastisk tid. Folket i Kina och Malaysia har tittat efter oss och gett hela truppen ett fint mottagande. Spelarna är lite trötta. De har haft en lång vecka av träning och spelat ett par matcher.

''Vi är trötta och redo att åka hem - men innan vi gör det måste vi träffa våra vänner i Singapore och säga hej till fansen där'', sa Clarke till den officiella hemsidan.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer