King Kenny om Adam och Flanno

Bild till nyheten King Kenny om Adam och Flanno
Kenny Dalglish ser fram emot att se Charlie Adam replikera hans hjältemod i Blackpool även nästa säsong i Liverpool. Nöjd över att köpet äntligen är i hamn. The King hyllar 18-årige John Flanagan, som i dag skrev på ett nytt kontrakt till 2015: ''Det är bra för alla'', sa han.

Sällan har en spelare imponerat lika mycket som Charlie Adam i ett lag som åkt ur Premier League. Mittfältarens fantastiska form under den gångna säsongen resulterade i att han var en av kandidaterna till PFA Player of the Season-utmärkelsen.

Totalt 13 mål från sin mittfältsposition - inkluderat en straffspark mot Liverpool på Anfield - drog den skotske landslagsmannen till sig intresse från flera av landets bästa klubbar, men Charlie hävade alltid att hans önskade destination var till L4.

Och klubbens manager Kenny Dalglish är nöjd att övergång äntligen är slutförd: ''Vi är glada. Vårt tålamod lönade sig. Vi försökte värva Charlie i januari - Blackpool ville behålla honom vilket var förståeligt eftersom de kämpade med att upprätthålla sin plats i Premier League.

''Vårt intresse försvann aldrig. Både Liverpool och Charlie har haft tålamod och sedan förändrades Blackpools förhållanden eftersom de åkte ur.

''Vi ser fram emot att Charlie blir en succé här. Han gjorde ett enorm insats för Blackpools lag den förra säsongen och vi ser fram emot att han gör detsamma här.

''Vi känner till vad han har och därför blev han en sådan framgång i Premier League.

Nyheten att klubbarna kommit överens om en övergång för 25-åringen släpptes i onsdags. Det har varit en hektisk vecka för klubben med Andre Wisdom, Glen Johnson och John Flanagan som alla förlängt sina kontrakt.

''Det är bra för alla'', sa mannen som gav Flanagan sin debut från start i 3-0-seger mot Man City i april. ''Både han och Jack (Robinson) kom in förra säsongen och gav laget ett lyft. De älskade att se unga spelare runt omkring dem. Duon gjorde det utomordentligt väl.

''Självklart har Flanno spelat en del matcher, men det har aldrig skrämt upp honom, han hade en bra inställning till det och gjorde en stor insats. Kontraktet är en belöning för arbetet som han gjort.''

John spelade sju matcher i slutet av säsongen.

''Jag är säker på att han blir den förste att hylla akademi-personalen som hjälpt honom så här långt.

''De har gett över honom till oss och de har gett förstalaget en mycket bra spelare - nu är det upp till oss att försöka utveckla honom ännu mer. Han gjorde det fantastiskt bra i varje match han spelade.

''Att vara en lokal kille betyder kanske mer än någon som kommer in - men det är inte på grund av vart du är född som bestämmer huruvida du får ett kontrakt eller inte. Det är vad du gör på planen. Att han var född i Liverpool är en bonus.

''Han måste bara fortsätta bygga på den goda start han haft. Han behöll fötterna på jorden trots framgången och jag är säker på att han kommer göra detsamma efter att ha skrivit på kontraktet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer