Damien Comolli om Adam och transfers

Bild till nyheten Damien Comolli om Adam och transfers
Liverpools fotbollsdirektör Damien Comolli snackar om Charlie Adam, fasta situationer, transferstrategin och att han tror fler spelare kommer skriva på och lämna klubben inom de kommande månaderna.

Hur nöjd är du över att ha slutfört övergången för Charlie Adam?
Jag är mycket nöjd. Det har varit en lång jakt sedan slutet av januari men vi har alltid behållt vårt intresse eftersom vi visste att han var en spelare av klass.

Vi kände till att han var mycket, mycket, mycket angelägen över att komma hit - han ville bära Liverpool-tröjan. För Kenny var han en prioritet och vi har gjort allt för att kunna värva honom. Vi är glada.

Du syftade på att detta har varit lite av en saga. Det måste finnas ett inslag av lättnad?
Det var lite av en saga. Vi är lättade eftersom det fanns flera klubbar intresserade. Men faktum är att spelaren sa till de andra klubbarna som närmade sig honom att han ville gå till Liverpool.

Givetvis blev det lättare för oss att göra affären. Det är en lättnad när du värvar en spelare eftersom det är en lång process - och den här var ännu längre eftersom det gick över två transferfönster och sex månader.

Du nämner att Charlie visat en vilja att skriva på för klubben - hur viktigt är det för dig?
Det är viktigt för två skäl. Det första är att man vill ha spelare som vill komma hit, du vill ha spelare som vill lira för klubben, spelare som är engagerade.

Sedan för en mer finansiell och affärsmässig sida, självklart blir en affär svårare när en spelare snackar med flera klubbar. Men i Charlies fall var det annorlunda eftersom han i princip sa: ''Jag vill bara spela för Liverpool.''

När du och Kenny scoutade honom - vad fick er att tänka: ''Detta är en spelare för oss?''

Lite av allt. Om man tittar på honom fysiskt är han mycket imponerande. Han har kraften, styrkan, uthållighet och tekniskt en helt fantastisk vänsterfot.

Vi tittade tillsammans med Kenny på en data som visade Blackpools fasta situationer den förra säsongen. Om man tar en titt på det - är de bland de bästa lagen i Premier League. Det är en annan anledning till att värva en spelare som denna - han kommer ge oss mycket i upptakten av anfallen men också vid fasta situationer.

Fasta situationer har blivit allt mer viktiga i Premier League, visst har de?

Cirka 35 procent av målen kommer vid fasta situationer så ju fler spelare som är bra vid fasta situationer desto bättre.

Vi vet att Jordan Henderson gjorde detta väldigt bra i Sunderland och detsamma gjorde Charlie i Blackpool. Jag har nyss tittat på några av de mål han gjorde från direkta frisparkar.

Han är ett komplett paket av en mycket modern mittfältare som kan göra flera olika saker på plan. Och han ger oss en fantastisk vänsterfot vilket vi inte haft på mittfältet tills nu.

Han nominerades till Player of the Season för 2010/11 - men har vi sett det bästa från Adam ännu? Hur mycket bättre tror du att han kan bli?
Jag tror att han kan förbättra sig eftersom med åldern kommer erfarenhet. Han spelade sitt första år i Premier League och med mer erfarenhet kommer han förstå spelet ännu bättre.

Dessutom att få träna på daglig basis med spelarna vi har kommer göra honom bättre - fysiskt, mentalt och taktiskt. Träning med de bästa hjälper dig att bli bättre - och jag tror att det är vad vi kommer få se.

Liverpool har varit starkt förknippade med en hel del spelare. Detta är vår andra värvning. Hur pass nöjd är du över hur saker och ting gått under transferfönstret?
Vi är mycket glada eftersom de två värvningarna vi gjorde prioriterade vår lista. När du går in mot ett fönster har du alltid ett X antal potentiella mål, och det är mycket sällsynt att du lyckas värva alla.

Vi är lyckliga över att ha fått två av våra prioriteringar. Det är bra, och jag är säker på att det fortfarande kommer bli mycket rörelse, framför allt spelare som lämnar och förhoppningsvis några fler spelare som kommer till klubben.

Det spekuleras mycket i media om klubbens transferstrategi - finns det någon strategi och i så fall, vad är den?

Det finns alltid en strategi. Det handlar om spelare som vi identifierat under året. Du letar efter nya spelare på svaga positioner, om de inte är svaga, tror du att det kan bli ännu bättre med att köpa en spelare för bredden.

Det finns en strategi beroende på spelarna vi vill köpa: mentalitet, attityd, arbetsetik - och ålder är också en faktor. Folk tänker på medborgarskap och pass - men det spelar ingen roll så länge spelarna har kraven jag nyss nämnde.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer