Times: Kenny måste först sälja - sedan spendera

Bild till nyheten Times: Kenny måste först sälja - sedan spendera
Tony Barrett skriver att Liverpools ägare John W Henry är fast besluten att uppfylla UEFA:s nya Fair Play-regler samt att Dalglish inte kommer ha några stora summor att investera för innan han gjort sig av med medelmåttor.

Liverpool-spelarna återvänder i dag till Melwood för att förbereda sig inför försäsongen och hittills har ''The Reds'' inte varit lika aktiva på transfermarknaden som många hade hoppats på.

U21-landslagsspelaren Jordan Henderson från Sunderland är klubbens enda värvning så här långt, men enligt The Times-journalisten beror det på att klubbens ägare gjort klart för Kenny Dalglish att han först måste göra sig av med medelmåttiga spelare, för att sedan få pengar till spelarköp från Fenway Sports Group.

Kenny Dalglish hade hoppats ha fler nyförvärv på plats i samband med försäsongsstarten och övergångar för Stewart Downing samt Charlie Adam är fortsatt aktuella, även om det inte är nära en flytt för duon håller Liverpool ständig kontakt med Aston Villa respektive Blackpool.

Strax innan slutskedet av den förra säsongen ansåg Dalglish att det skulle vara ett par ''väldigt viktiga'' veckor innan starten samtidigt som skotten siktade på att ''göra bra affärer'' som han kände kunde ge Liverpool den bästa chansen att återta en plats bland de fyra bästa lagen i Premier League.

Men efter att ha blivit slagen i jakten på trion Connor Wickham, Phil Jones och Gaël Clichy som alla valt andra klubbar, varav den sistnämnda förväntas skriva på för Manchester City i veckan, har Dalglish fått omvärdera sina spelarval med mindre än sex veckor kvar innan ligastarten.

John W Henry är fast besluten att uppfylla UEFA:s nya Fair Play-regler vilket innebär att King Kenny måste sälja medelmåttor för att kunna investera pengar på nya spelare.

Pool måste därav göra sig av med spelare likt Alberto Aquilani, Philipp Degen, Nabil El Zhar, Emiliano Insua, Paul Konchesky och Brad Jones, men det är ett stort problem eftersom spelarna inte drar till sig speciellt mycket intresse från andra klubbar.

Alberto Aquilani var hoppfull om att skriva på ett permanent avtal med Juventus efter att ha varit utlånad till Turin-klubben under hela den gångna säsongen. Alberto kom dock inte överens med italienarna om sin lön och är tillbaka på Merseyside.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer