Brad Smith spelade hela matchen när England vann

Bild till nyheten Brad Smith spelade hela matchen när England vann
Brad Smith spelade hela matchen när England tog sig vidare till åttondelsfinal i U17-VM efter 2-0-vinst mot Uruguay. Jack Dunn blev inbytt medan övriga Liverpool-spelare satt på bänken.

Engelsmännen visade styrka när man gick ut och besegrade Uruguay med två mål mot noll trots att laget på förhand garanterat var klart för åttondelsfinal.

Efter kallduschen i slutminuterna mot Kanada - när England-keepern Pickford släppte in ett mål från halva plan av Kanadas målvakt - var det ett relativt reservbetonat England med Sterling, Morgan, Regan, Lundstram och Redmond bänkade.

Nathaniel Chalobah gav ''Three Lions'' ledningen precis innan första halvleken blåstes av. Max Clayton satte 2-0 för John Peacock's lag i den 58:e minuten.

Liverpool-spelarna Raheem Sterling, Matty Regan, Adam Morgan och Tyrell Belford satt på bänken under hela matchen. Sterling hade tidigare berättat på Twitter att han inte skulle spela.

Brad Smith fick dock lira medan Jack Dunn ersatte Jeff Powell med tjugo minuter kvar. Bollinnehavet över 90 minuter: Uruguay 51% - England 49%.

Tom King och Australien är också vidare till åttondelsfinal efter att Kanada och Rwanda spelat 0-0. Därmed har samtliga sju Liverpool-representanter i årets världsmästerskap tagit sig vidare med sina respektive länder.

Australien spelar sin sista gruppspelsmatch mot Danmark natten till måndag.