The Steven Gerrard Foundation - en rapport från Portugal

Bild till nyheten The Steven Gerrard Foundation - en rapport från Portugal
Det är långt från hemmet i Huyton till södra delen av Portugal där Steven Gerrard tillbringar sina somrar dessa dagar.

Nu när Gerrard följer Jamie Carraghers fotspår i karriären när hans namn ofta sammankopplas med ordet veteran, har scousern också bestämt sig för att hjälpa barn vars bakgrund inte är speciellt olik hans egen, men vars öde inte har välsignats på samma sätt.

Resultatet är The Steven Gerrard Foundation, grundat i februari för att hjälpa välgörenhetsorganisationer som Fairbridge, Claire House och Zoe's Place.

The Steven Gerrard Foundation Trophy -
var det första event som iscensatt under en molnfri himmel golfbanan Laranjal i Quinta do Lago, bara några kilometer från lagkaptenens hus i Algarve.

''Jag har sett vad Jamie gjort med sin välgörenhetsförening och ville göra något liknande för att hjälpa fler barn i vårt område, barn som behöver det'', sa Gerrard till den officiella hemsidan.

''Det är okej att vara bekväm i ditt liv för människor som jag, men du måste försöka hjälpa folk som behöver det. Jag kommer från en kommunal bakgrund men saker och ting har förändrats för mig och jag är i en position där jag är redo att hjälpa andra människor.

''Du har erfarenhet från din karriär - du besöker sjukhus, ser barnen och det har en inverkan på dig. Du går hem, tycker synd om dem och tänker: nu är det dags för mig att ge någonting tillbaka.''

''Du mognar som person och jag har troligen fyra till fem år kvar av min karriär. Nu är det ett perfekt tillfälle när jag fortsatt har mitt namn involverat inom fotbollen.

Gerrard, som spelar med 12 i handicap, berättade att hans egna förberedelser stördes av en skada - och var snabb på att avvisa Carraghers möjlighet att vinna den första golfturneringen sedan 2006.

''Absolut inte jag eller Jamie'', sa han när LFC.tv frågade om vem som var favorit till att vinna. ''Om jag ska vara ärlig, jag blir glad om Carra slutar, han är ingen riktig golfare.''

Efter att ha spelat tillsammans med honom i sju år, känner Didi Hamann (
handicap 16) Carragher tillräckligt väl.

''Jag vet inte varför han spelar eftersom när det börjar bli svårt skjuter han bara iväg den'', sa Hamann.

''Han säger: Vad är meningen med att spela bakom ett träd? Jag säger: Det är spelet. Vi måste ta en titt på hans resultat efter matchen. Om han lyckas skrapa ihop mer poäng än mig måste vi titta på hans bil!''

Harry Kewell, Jamie Redknapp och Joey Barton var några av de övriga gästerna som också fanns på plats under turneringen.

''Det var trevligt att träffa några av dem i går - Stephen Warnock, Jamie Carragher och John Arne Riise'', sa Kewell.

''Riise spelar med ett
handicap på nio, vilket jag är förvånad över!''

''Jag tyckte det var roligt att vara med några av de äldre grabbarna'', sa Redknapp. ''Det får dig att vilja tillbaka ut på planen. Det finns tillfällen när jag fortsatt hoppas att jag kunde fått spela med Steven.

''Jag hoppas att jag kunde spelat mer tillsammans med honom. Om man ser till hur han spelar hade det varit väldigt skoj. Han är en av dem spelarna du ger bollen till och sedan sköter han resten. Steven kommer bli en av de största - det finns inte två vägar.''

Barton växte också upp i Huyton likt Gerrard och har även sitt andra hem i Portugal - precis som Steven anser engelsmannen att det är viktigt att ge någonting tillbaka.

''Steven är i en mycket privilegierad position som professionell idrottsman - som vi alla är. Vi är samtliga lyckligt lottade att få göra ett jobb vi älskar och få mycket bra betalt för det - därav så är det skönt att kunna ge något tillbaka till dem som är mindre lyckligt lottade.


''Golf kommer kanske lite mer naturligt för mig än fotboll - jag får faktiskt njuta av golf året runt och jag kan inte alltid säga detsamma om fotboll. Vissa resultat håller dig nere - men även när jag inte spelar bra som golfspelare är jag fortsatt ganska glad.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer