"Att värva unga spelare är en del av strategin"

Bild till nyheten "Att värva unga spelare är en del av strategin"
Billy Hogan, daglig ledare i Fenway Sports Management, säger att utläggen på spelarköp hittills visar att ägarna vill göra Liverpool till ett vinnande lag. Att värva unga spelare är en klar del av strategin.

FSG

Liverpool hämtade in Luis Suarez och Andy Carroll för £57M i januari, medan Jordan Henderson hämtades in för £16M förra veckan.

"De har en önskan om att vinna och att konkurrera på transfermarknaden", sade Billy Hogan till Bloomberg.

"Vi förväntar oss ytterligare tillväxt under sommaren."

Liverpool har länkats med Aston Villas Stewart Downing, Blackpools Charlie Adam och Arsenalbacken Gael Clichy.

"Damien och Kenny har varit tydliga när det gäller att hämta in talang där de kan."

Suarez, Carroll och Henderson är alla under 25 år. Det är ett tecken på attk lubben söker yngre spelare. Förra sommaren hämtade Liverpool in Joe Cole, Raul Meireles, Paul Konchesky och Milan Jovanovic, som alla är äldre än de FSG hämtat in. Metoden känns igen från ägarnas strategi i Red Sox.

"När ägargruppen tog över Red Sox för 10 år sedan låg något av fokuseringen på att utveckla unga spelare och speciellt i vårt rekryteringssystem."

"Det är där Red Sox kunnat konkurrera och hämta in vad vi kallar hemproducerade talanger: unga och talangfulla spelare som utvecklas i vårt lilla ligasystem. Det är absolut något som gäller tvärs över organisationerna. Vi är alltid på jakt efter unga talanger."

Red Sox vann World Series 2004 efter en trofétorka på 86 år. 2007 vann de mästerskapet igen. FSG är fokuserade på att vinna, men lovar inte för mycket.

"Vi vill inte lova för mycket och leverera dåligt. Vårt mål är alltid att vinna."


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer