Henderson ledde England till 1-1-resultat

Bild till nyheten Henderson ledde England till 1-1-resultat
För första gången sedan flytten till Liverpool var Jordan Henderson tillbaka på planen i kvällens U 21 EM-match mot favorittippade Spanien. Henderson spelade hela matchen, varav drygt trettio minuter som lagkapten. Slutresultat: 1-1.

Det var ett jättemöte mellan England och Spanien i Herning i kväll - speciellt ur en Liverpool-supporters synvinkel.

Matchen innehöll flera spelare som sammankopplats med ''The Reds'' hittills under sommarens transferfönster.

Jordan Henderson, som skrev på från Sunderland den gångna veckan, startade centralt på mittfältet tillsammans med Hamburg-spelaren Michael Mancienne.

I motståndarlaget fanns bland andra Juan Mata, Bojan Krkik samt före detta reservlagsspelaren Mikael San José - det var dock bara den först nämnda som fick chansen från start.

Ander Herrera gav spanjorerna ledningen efter knappt 15 minuters spel. En nickskarv av lagkapten Javi Martinez - tidigare ryktats vara nära en flytt till Pool - och bollen hamnade hos Herrera som tack vare sin hand fick in 1-0 vilket resultatet även skrevs till när Markus Strömbergsson blåste för halvtidsvilan.

Engelsmännen hade en tuff första halvlek men jobbade sig tillbaka strax innan slutet. Jordan Henderson arbetade hårt och slog ett par farliga bollar, men med ett bollsäkert Spanien pressades mittfältet tillbaka och Henderson agerade inte i sin naturliga mittfältsroll.

Spanien fortsatte dominera mittfältet och hade bra kontroll över matchen under större delar av de resterande 45 minuterna. England kom till ett par vassa avslut men det dröjde ända tills i slutskedet innan det gav utdelning.

Manchester United-anfallaren Danny Wellbeck kvitterade i den 88:e minuten efter en fin prestation av högerbacken Kyle Walker. Tottenham-backen, en av matchens giganter, tog sig förbi på kanten och slog in bollen till Wellbeck som fick tid på sig att placera in 1-1.

Repriserna visar att målet var offside - men å andra sidan skulle heller inte spanjorernas 1-0-mål ha godkänts. Hendo spelade hela matchen och tog över kaptensbindeln med ungefär trettio minuter kvar sedan Mancienne blivit utbytt.

Nästa chans att följa 20-årige Henderson är på onsdag när ''Three Lions'' tar emot Ukraina. Matchen direktsänds från 20:30 på TV10 med Henrik Strömblad som kommentator. Spelschema med TV-sända matcher finns HÄR.

England: Fielding, Walker, Bertrand, Smalling, Jones, Mancienne (Rodwell 67), Henderson, Cleverley (Sinclair 81), Rose (Lansbury 67), Welbeck, Daniel Sturridge.

Spanien: De Gea, Montoya, Botia, Alvaro Dominguez, Villa Rosello, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Herrera (Capel 86), Mata, Adrian (Parejo 72), Jeffren (Bojan 80).