Henderson: Jag kommer vara redo inför nästa säsong

Bild till nyheten Henderson: Jag kommer vara redo inför nästa säsong
Liverpools första nyförvärv under sommarens transferfönster, Jordan Henderson, insisterar att han kommer vara redo inför starten av 2011/12 trots att engelsmannen representerar sitt land i U 21-EM i sommar.

20-åringen kommer spela en nyckelroll på det engelska mittfältet i Danmark, med premiärmatch mot favorittippade Spanien i morgon. Men han är inte bekymrad över att bli sliten efter en säsong i Sunderland-tröjan där han spelade 40 matcher på a-lagsnivå.

''Jag känner till att det finns många managers och spelare som är bekymrade över att bli trötta efter för mycket spel, men jag känner mig bra efter den gångna säsongen.''

''Ja, jag spelade en del, men jag har fortsatt mycket att ge - mycket energi. Vi är unga, vill spela fotboll och kan uppnå något speciellt för vårt land.

Henderson tror inte bara att turneringen kan vara bra för hans egna framsteg, utan även för den kommande generationen av Fabio Capello's landslag. Han hänvisar till Tyskland's Mesut Özil, Manuel Neuer, Sami Khedira och Jerome Boateng, som gjorde stora framsteg och deltog i VM 2010 efter U 21-EM för två år sedan.

''Danmark är väldigt viktigt för erfarenheten av att spela i stora turneringar - det är något vi måste vänja oss av om vi ska kunna vinna ett världsmästerskap eller EM på seniornivå.

''Det som Tyskland's U 21-lag gjorde förra gången är inspirerande. Sex spelare från deras lag representerade sitt land i VM ett år senare och gjorde det väldigt bra. Alla vill producera duktiga spelare, och vi har massvis med talang som kan ta steget vidare upp till nästa nivå.

''På U 21-nivå, känner vi till att Fabio Capello kan märka att du gör framsteg eller att Stuart Pearce berättar det. Han är på plats vid flertalet matcher för att kolla på oss och det är väldigt viktigt för alla U 21-spelare'', sa Henderson till den officiella hemsidan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer