The Times: Liverpool har lagt bud på Clichy

Bild till nyheten The Times: Liverpool har lagt bud på Clichy
Välinformerade The Times-journalisten Tony Barrett rapporterar i kväll att Liverpool lagt ett bud på Arsenal's 25-årige vänsterback Gael Clichy, vars kontrakt löper ut nästa sommar. Budet sägs ligga på £5M.

Tony Barrett skriver att Liverpool fortsätter vara aktiva på transfermarknaden. Efter köpet av Jordan Henderson har man nu blickarna mot en ny vänsterback - och med ett £5M-bud på Arsenal's 25-årige Gael Clichy som spelat för Gunners i åtta säsonger.

Clichy's kontrakt med London-klubben löper ut nästa sommar och manager Arsene Wenger sägs vara beredd på att fransmannen troligen lämnar i sommar efter att inte ha velat skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal. Wenger var hoppfull om att Clichy skulle söka sig ifrån England - men kanske blir det till en Premier League-rival.

Liverpool är beslutsamma att jobba sig upp till den engelska toppen igen och sägs vara intresserade i Gael Clichy, som uppges vara sugen på en flytt till Anfield om klubbarna kommer överens om en övergångssumma.

En fördel är att Liverpool's fotbollsdirektör Damien Comolli, som upptäckte Clichy's potential när han jobbade som scout för Arsenal och rekommenderade Wenger att köpa Gael som 18-åring.

Clichy blev den yngste spelaren någonsin att vinna en Premier League-medalj med Arsenal 2003-04 och har sedan Ashley Cole's flytt till Chelsea under sommaren 2006 etablerat sig till en startspelare på vänsterbacksplatsen.

Barrett skriver att en övergång skulle vara lite av en överraskning med tanke på att Arsenal har Champions League-spel och ''The Reds'' inte finns med i Europa nästa säsong.

Köpet av Jordan Henderson förväntas bli det första av många, med Clichy tillagd på önskelistan gör han sällskap med bland andra Blackpool's Charlie Adam, Aston Villa-yttern Stewart Downing samt Ipswich's striker Connor Wickham, 18.


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer