Så här säger Henderson om flytten till Liverpool

Bild till nyheten Så här säger Henderson om flytten till Liverpool
Det blev under kvällen officiellt att Jordan Henderson lämnar barndomsklubben Sunderland för ett långvarigt avtal med Liverpool. 20-åringen, som i dag rest till Danmark för U 21-EM, är överlycklig över flytten till Anfield och ser fram emot uppdraget.

Kan du med ord förklara hur du känner dig just nu?
Inte riktigt! Jag är överlycklig över att få vara här och ser verkligen fram emot det.

Vad var din första reaktion när du hörde att Liverpool var intresserade?
Jag var smickrad över att känna till klubbens intresse - jag kände till att det var ett massivt beslut för mig men också enorma möjligheter.

Hur pass svårt var det att lämna din lokala klubb Sunderland?
Självklart är det svårt att lämna din lokala klubb. Jag är en Sunderland-grabb och har hejat på laget i hela mitt liv. Men jag ser verkligen fram emot framtiden nu och givetvis är detta en enorm möjlighet.

Frågade du någon om råd kring beslutet?

Ja, hela min familj är Sunderland-supportrar och det var ganska tufft eftersom jag haft ett par fantastiska år där. Jag har spelat för ''Black Cats'' sedan jag var sju år gammal och kommer definitivt att sakna det, men som sagt, jag ser fram emot att representera Liverpool.

Det finns mycket konkurrens om startplatserna - något som du är redo för?

Definitivt. Du vet att det alltid finns konkurrens i en storklubb som Liverpool. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att jobba hårt, förbättra mig och få min chans.

En spelare du kommer att spela tillsammans med är Steven Gerrard - hur pass mycket ser du fram emot det och hur stor förebild har han varit under åren?

Han är en av de bästa spelarna i världen. Du vill spela och träna med honom och försöka förbättra dig själv som spelare. Jag har tränat med honom en gång tidigare (för England) och han var otrolig. Jag ser fram emot det, men det finns många andra spelare här som kan hjälpa mig också. Steven har varit en massiv, massiv spelare för Liverpool i flera år och har fortsatt samma status - förhoppningsvis kan jag lära mig mycket av honom.

Hur låter möjligheten att får spela på Anfield varje vecka?
Jag kan inte vänta på möjligheten att få kliva ut på Anfield med Liverpool-supportrarna på läktaren. Jag är bara glad och vill komma igång.

Vad sägs om Kenny Dalglish - ser du fram emot att arbeta med honom under de närmsta åren?
Ja, naturligtvis. Han har gjort ett lysande jobb sedan han återvände till klubben - under så kort tid. Förhoppningsvis fortsätter det så. Jag har redan talat med honom och han har varit fantastisk hittills.

Vilka saker sades mellan er?
Jag tackade i princip bara honom för chansen att spela i Liverpool. Han verkade lika glad som mig vilket naturligtvis är en bra grej! Alla var positiva.

Detta är början av en spännande ny era i Liverpool. Vad tror du att du kan uppnå här?
Jag tror att det finns mycket att uppnå. Det är en stor klubb och vi har sett under de senaste månaderna hur bra de är. Jag är enbart glad över att få komma hit och lära mig, förbättra mitt spel och är säker på att en del fina minnen kommer under tiden.

Du måste ha tänkt på att du kan vinna titlar här?
Ja, självklart. Du kommer till en stor klubb och vill vinna titlar. Liverpool har vunnit en del i det förflutna och förhoppningsvis blir det så i framtiden igen.

Flertalet klubben rapporterades vara på jakt efter dig - tror du att ''Pool'' är det bästa stället för dig att utvecklas och uppnå dina fotbollsdrömmar?
Liverpool är definitivt ett perfekt ställe att utvecklas på, klubben går i rätt riktning och kan gå så långt som den vill.

Jordan, du är klubbens första värvning denna sommar - vad är ditt meddelande till supportrarna?
Jag skulle vilja berätta att jag är väldigt glad över att vara här, att jag kommer ge allt i varje match och förhoppningsvis kommer de njuta lika mycket när jag spelar som jag kommer göra genom att spela för LFC.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer