The Times: Bud på Wickham - Henderson innan onsdag?

Bild till nyheten The Times: Bud på Wickham - Henderson innan onsdag?
Tony Barrett i The Times, troligen världens mest välinformerade journalist i Liverpool-sammanhang, skriver i dag att Liverpool lagt ett bud på Connor Wickham (bilden) samt är hoppfulla om att komma överens med Sunderland om en övergångssumma för 20-årige Jordan Henderson.

Det råder inga tvivel om att sommarens transferfönster kommer bli spännande. Times-journalisten Tony Barrett hävdar att Liverpool är hoppfulla om att komma överens med Sunderland om en övergångssumma för Jordan Henderson.

Barrett skriver att det inte finns något avtal mellan Liverpool och Sunderland för Henderson, men att The Reds hoppas komma överens med ''de svarta katterna från norr'' innan mittfältaren reser med England för U 21-EM i Danmark på onsdag.

Sunderland har gett Liverpool tydliga direktiv att Jordan inte är till salu under £15M och har satt en prislapp på £18M för spelaren - som också jagats av Manchester-klubbarna - varav Comolli och de övriga förväntas lägga ett bud på £16M.

Enligt Tony följer Liverpool de hetaste tillgängliga engelska ungdomarna och ska ha lagt ett bud på Ipswich Town-anfallaren Connor Wickham.

Liverpools fotbollsdirektör, Damien Comolli, såg Wickham ett flertal gånger under den förra säsongen - då han fann nätmaskorna nio gånger - och är nöjd över den före detta Reading-spelarens insatser.

Tottenham är också på jakt efter 18-åringen men Liverpool hoppas kunna locka med att engelsmannen får möjligheten att spela med talangfulla anfallare som Luis Suarez och Andy Carroll. Connor värdesätts till £10M - och Liverpool tros ha erbjudit Championship-klubben strax under £8M.

Blackburns Phil Jones kan vara lösningen på Liverpools mittbacksproblem. Pool kan förvänta sig konkurrens från Arsenal om Jones underskrift. Engelsmannen som också är uttagen till U 21-truppen, har gjort klart för sig att framtiden inte finns på Ewood.

Liverpool är på jakt efter spelare under 26 år och transferstrategin denna sommar är att få tag i spelare för framtiden som dessutom kan ta en plats i Dalglish's trupp.

Sedan tidigare jobbar Liverpool med att sälja medelmåttiga spelare likt Milan Jovanovic, Paul Konchesky och Christian Poulsen. Man önskar att sänka genomsnittsåldern och skapa ett lag som kan konkurrera om titlar de kommande åren samt spela en underhållande och anfallsrik fotboll. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer