Guardian: Jovanovic tjänar £120,000 i veckan

Bild till nyheten Guardian: Jovanovic tjänar £120,000 i veckan
Han har bara startat fem Premier League-matcher i den röda tröjan sedan flytten från Standard Liege för ett år sedan - dock sitter Milan Jovanovic på en lön på £120,000 pund i veckan hos Liverpool. Chockerande uppgifter som Fenway Sports Group vill ändra på.

Milan Jovanovic ritade på ett treårskontrakt hos Liverpool för ett år sedan när han lämnade belgiska Standard Liege. Serben kom på bosman och hade en mindre lyckad första säsong på Anfield med endast fem matcher från start inom ligaspelet.

The Guardian avslöjar på torsdagskvällen att Jovanovic tjänar £120,000 per vecka, samt att en annan fiaskovärvning, Joe Cole, tjänar £100,000.

Fenway Sports Group är nu angelägna om att sänka klubbens lönekostnader hos vissa spelare som varit mindre lyckade och istället använda pengarna för att maximera Kenny Dalglish's budget inför sommarens transferfönster.

FSG står inför en av de viktigaste uppgifterna i sommar sedan köpet av Merseyside-klubben i oktober. Liverpool ska ha visat intresse för Sunderlands mittfältare Jordan Henderson samt Aston Villa's duo Ashley Young och Stewart Downing.

De amerikanska ägarna är villiga att spendera pengar på nya spelare, men dock ovilliga att öka en redan uppblåst lönesumma i truppen.

Liverpool hade den fjärde högsta lönekostnaden i Premier League under 2010 - £121 - trots misslyckandet med att kvalificera sig för Champions League.

Klubben hade stora ekonomiska problem under det förra ägarskapet samt stora summor som utbetalats vid två managerbyten i Rafael Benitez och Roy Hodgson.

''Vi vill komma åt de bästa spelarna som finns tillgängliga'', har Kenny tidigare sagt med hänvisning till FIFA:s kommande regler nästa sommar.

John W Henry sade nyligen att han och Tom Werner blev väldigt överraskade efter köpet av Liverpool att lönesummorna var höga sett till ett lag som saknade kvalitet.

Joe Cole och Milan Jovanovic hämtades in gratis för snart ett år sedan, men duon tjänar £100,000 respektive £120,000 per vecka, även om det ingick en sign-on-bonus i Jovanovic's kontrakt under de tolv första månaderna.

Cole startade nio matcher i Premier League medan Jovanovic startade fem den gångna säsongen.

Paul Konchesky, Christian Poulsen och Brad Jones som kostade £5M, £4.5M respektive £2.3M är exempel ytterligare fiaskovärvningar i somras. Trion förväntas bli tvingade att gå ner i lön.

Philipp Degen, Nabil El Zhar och Emiliano Insua finns fortfarande kvar på lönelistan.

Liverpool måste betala en sista delbetalning på
£4.4M till AS Roma för Alberto Aquilani i slutet av juni och kommer gå med en stor förlust efter köpet av den italienska mittfältaren.

''The Reds'' gav £17.6M för Aquilani och efter att ha varit utlånad till Juventus sedan augusti har Turin-klubben presenterat ett bud på £6M för en permanent övergång, varav Roma kommer få 5% av en eventuell övergångssumma. Aquilani's agent, Franco Zavaglia, har nyligen sagt:

''Juventus har gett mig tydliga klartecken ett flertal gånger under säsongen att de vill behålla Alberto. De kommande 24 timmarna lär vara avgörande. Eventuella ekonomiska avtal kommer föras efter Juventus beslut.''

''Om Juve inte är intresserade och Alberto måste återvända till Liverpool, tror jag att AC Milan skulle vara en destination han accepterat.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer