Osäker sommar väntar utlånade spelarna

Bild till nyheten Osäker sommar väntar utlånade spelarna
En spännande sommar på Anfield. Samtidigt som truppen behöver förstärkas förväntas Liverpool försöka bli av med spelare på lönelistan som inte finns med i klubbens framtidsplaner. För många av de spelarna som varit utlånade under den gångna säsongen väntar därmed en osäker sommar. Vi tar här en närmare titt på dem och hur deras chanser ser ut framöver.

1. Brad Jones, målvakt
Utlånad Derby County (24 mars till 7 maj)
7 matcher, 1 nolla, inga varningar

Det blev bara spel mot Northampton och Utrecht för nyförvärvet från Middlesbrough. Brad Jones fick som väntat en tuff uppgift bakom Pepe Reina, mer överraskande var kanske att han efter landslagsspel med Australien i januari tappade sin plats på bänken till Peter Gulacsi.

Liverpool valde även att låna ut honom i slutet av mars till Derby County, där det trots några bra insatser blev hela 17 insläppta mål på sju matcher.

Utsikter inför 2011/12:
Lämnar. Det mesta talar för att Liverpool väljer att släppa Brad redan efter en säsong i klubben. För ordinarie spel får Brad nog sikta in sig på en Championship klubb.

3. Paul Konchesky, back
Utlånad till Nottingham Forest (31 januari till 3 maj)
14 matcher, 1 mål, 4 gula kort, 1 rött

Roy Hodgson valde att låna ut Emiliano Insua som 2009/10 varit ordinarie på vänsterbacken och vände sig till sin gamla klubb Fulham i jakten på en ny vänsterback. Paul Koncheskey värvades i en affär där Liverpool förutom övergångssumman tvingades släppa både Alex Kacaniklic och Lauri Dalla Valle.

Paul lyckades inte alls prestera, men var under Hodgsons ledning likväl ett självklart val i startelvan. När Kenny Dalglish tog över i januari var det slutspelat och han lånades ut under våren till Nottingham Forest.

Nottinghams manager Billy Davies var mycket nöjd med Koncheskys insatser och uttalade sig att spelaren varit förstklassig och haft en härlig attityd. Lagom till play-off gick låneavtalet ut och Nottingham fick spela sina viktigaste matcher för säsongen utan Paul.

Utsikter inför 2011/12:
Lämnar. Allt annat än en försäljning under sommaren vore oerhört överraskande. Det borde finnas ett par Premiership klubbar som är intresserade av hans tjänster.

12. Daniel Pacheco, anfallare
Utlånad till Norwich (24 mars till 31 maj)
4+2 matcher, 2 mål, inga varningar

Dani Pacheco fick förra sommaren nytt tröjnummer och förväntades få fler chanser i laget. Men det blev bara sju matcher, varav tre från start och de flesta framträdandena kom i Europa League.

Kenny Dalglish inkluderade Dani på bänken vid ett flertal tillfällen under våren, men det blev ingen speltid. I slutet av mars lånades han ut till Norwich.

Debuten slutade med 6-0 seger mot Scunthorpe och berömmen haglade över Pachecos insats och utlåningen gav den unge spanjoren värdefull erfarenhet och han fick även vara med att ta upp Norwich till Premier League.

Utsikter inför 2011/12:
Stannar. En viktig säsong för Pacheco, som behöver mer speltid i förstalaget för att fortsätta sin utveckling. Vågar Kenny satsa på honom eller väljer han att en utlåning under hösten inledningsvis?

32. Stephen Darby, back
Utlånad till Notts County (1 november till 3 januari och 21 januari till 31 maj)
27 matcher, 0 mål, 1 gult kort

Stephen Darby lyckades inte få mer speltid i Liverpools förstalag under 2010/11 heller och spenderade istället två omgångar utlånad till Notts County i League One.

Den tidigare reservlagskaptenen spelade ordinarie och var med och kämpade till sig 0-0 mot Manchester City i FA-cupen.

Utsikter inför 2011/12:
Lämnar. Efter Martin Kelly och John Flanagans utveckling under vårsäsongen, talar mycket för att Liverpool kan komma att sälja Darby i sommar.

39. Nathan Eccleston, anfallare
Utlånad till Charlton Athletic (13 januari till 31 maj)
8+13 matcher, 3 mål, 1 gult kort

Nathan Eccleston fick en del chanser av Roy Hodgson i Europa League under hösten, men lånades ut under våren för att få mer speltid och erfarenhet av förstalagsfotboll.

Det blev mestadels bänk och inhopp i Charlton, förutom en intensiv period i februari då han fick starta fem matcher i rad. Orkade bara med ett mål på de avslutande 15 matcherna.

Utsikter inför 2011/12:
Stannar. Nathan har gjort sig känd som en målskytt i Liverpools u-18 lag och reservlag. Behöver mer erfarenhet av förstalagsfotboll och en ny utlåning nästa säsong ligger nog närmast till hands.

40. Daniel Ayala, back
Utlånad till Hull City (11 september till 31 december) och Derby County (11 februari till 31 maj)
12 matcher, 1 mål, 6 gula kort (Hull)
16+1 matcher, 0 mål, 5 gula kort (Derby)

Roy Hodgson valde att låna ut Daniel Ayala till Hull som säsongen innan åkt ur Premier League. Daniel är en tuff mittback och drog inom loppet av åtta matcher på sig inte mindre än sex gula kort. Skadade sig i mitten av november och det blev en ordentlig konflikt mellan klubbarna sedan Hull vägrat att låta honom återvända i förtid till Liverpool.

Hull önskade förlänga låneperioden, men Liverpool var inte intresserade att fortsätta samarbetet med Hull och lånade istället ut honom till Derby under våren där han fortsatte få ordinarie speltid.

Utsikter inför 2011/12:
Stannar. Daniel kan komma att bli ett alternativ för Kenny Dalglish nästa säsong, men konkurrens från bland annat Andre Wisdom väntar bakom den givna trion Carra, Agger och Skrtel.

42. Peter Gulacsi, målvakt
Utlånad till Tranmere Rovers (17 september till 24 november)
13 matcher, 4 nollor, inga varningar

Det ungerska målvaktslöftet inledde säsongen som tredjemålvakt och lånades under hösten ut en ny period till Tranmere, där han på nytt övertygade efter att våren 2010 hjälpt dem kvar i League One.

Under våren tog Peter över som backup bakom Pepe Reina, utan att få någon speltid.

Utsikter inför 2011/12:
Stannar. Det talas om att Gulacsi kommer att lånas ut nästa säsong och att Liverpool kommer att köpa in en ny andre keeper. Han finns definitivt med i Liverpools framtidsplaner.

45. Thomas Ince, mittfältare
Utlånad till Notts County (1 november till 3 januari)
5+3 matcher, 2 mål, inga varningar

Tom Ince fick under hösten sin debut i Liverpool som inhoppare i floppmatchen mot Northampton. Pappa Paul Ince tog senare under hösten chansen att låna sonen Tom till Notts County.

Tom övertygade med bra spel, men klubbarna kom inte överens om någon förlängning av avtalet.

Utsikter inför 2011/12:
Osäker. Det skrevs en del under säsongen om att Tom inte kommer att skriva under något nytt kontrakt med Liverpool, men efter att ha sett flera unga spelare få chansen under våren under King Kenny är det fullt möjligt att han fortsätter i Liverpool. En ny utlåning under hösten är i så fall högst troligt.

46. David Amoo, mittfältare/anfallare
Utlånad till MK Dons (25 januari till 23 februari) och Hull (28 februari till 31 maj)
0+3 matcher, 0 mål, inga varningar (MK Dons)
2+5 matcher, 1 mål, inga varningar (Charlton)

David Amoo debuterade för Liverpool i Europa League kvalet mot Rabotnicki, men fick därefter inga ytterligare chanser.

Lånades under våren ut först till MK Dons där han fick nöja sig med några enstaka inhopp, innan han lånades ut till Hull där han fick lite mer speltid och bland annat kom in och gjorde mål mot seriesegrande QPR.

Utsikter inför 2011/12:
Stannar. David skulle må bra av mer erfarenhet och förstalagsspel innan han är redo att utmana om en plats i Liverpool. En ny utlåning 2011/12 ligger nog närmast till hands.

Philipp Degen, back
Utlånad till Vfb Stuttgart (hela säsongen)
7 matcher, 0 mål, 1 gult kort

Efter två skadefyllda säsonger och utan att ha fullföljt en hel match i Liverpooltröjan lånades Philipp Degen ut till Bundesliga klubben Stuttgart.

Åter i Bundesliga blev det en ny jobbig säsong för Degen, med endast fem ligamatcher.

Utsikter inför 2011/12:
Lämnar. Liverpool kommer att försöka sälja den schweiziske backen, som kom gratis till Liverpool från Dortmund sommaren 2008.

Albert Aquilani, mittfältare
Utlånad till Juventus (hela säsongen)
33 matcher, 2 mål

Roy Hodgson valde tidigt att inte satsa på den romerske mittfältsgeneralen. Till de flesta supportrars besvikelse lånades han ut till Juventus, som även fick option på köp.

Alberto lyckades hålla sig skadefri under säsongen och spelade ordinarie på Juventus mittfält hela säsongen.

Utsikter inför 2011/12:
Osäker. Juventus hade en ny mellansäsong med en sjunde plats i Serie A, vilket gjorde att managern fick sparken. Klubben har redan hämtat in Pirlo från Milan och nye managern Antonio Conte sägs inte vilja satsa på att köpa loss Aquilani. Det har hela säsongen skrivits om att Juventus ville pruta ner övergångssumman som klubbarna som fanns med i deras option. Mycket talar för att Liverpool väljer att gå skilda vägar med Aquilani och få in pengar för att förstärka laget.

Emiliano Insua, back
Utlånad till Galatasaray (hela säsongen)
19 matcher, 0 mål

En annan spelare som tidigt fick besked av Roy Hodgson att packa väskorna var Emiliano Insua, som säsongen tidigare varit ordinarie på Liverpools vänsterback.

Emiliano lånades ut till turkiska Galatasaray med option på köp. Det var en stormig säsong för Istanbul klubben, som hamnade långt ner i ligatabellen. I januari uttalade Emiliano sig positiv till att återvända till Liverpool under Dalglish ledning. Emiliano har under säsongen fått ytterligare två landskamper för Argentina.

Utsikter inför 2011/12:
Osäker. En försäljning av den argentinske backen ligger närmast till hands, men prioriteras andra områden i sommar kan Emiliano komma att bli ett alternativ i Liverpool nästa säsong.

Nabil El Zhar, mittfältare
Utlånad till PAOK Saloniki (hela säsongen)
31 matcher, 2 mål

Nabil El Zhar lånades ut till PAOK Saloniki i grekiska ligan där han fick ordinarie speltid efter några säsonger med begränsad speltid i Liverpool.

Utsikter inför 2011/12:
Lämnar. Liverpool satsning på brittiska och egna talanger har ökar märkbart på senare tid. Ince och Amoo ligger närmare speltid och dessutom finns en viss Raheem Sterling som nästa säsong förväntas få debutera. För El Zhar väntar klubbskifte till sommaren.

Chris Mavinga, back
Utlånad till Racing Genk (13 januari till 31 maj)
9 matcher, 0 mål

Den franske backen spåddes en stor framtid, men när Rafa Benitez förra sommaren fick lämna sin manager post så skickade nye managern Roy Hodgson ner Mavinga att träna med reservlaget.

Under våren lånades han ut till Belgien och Racing Genk, där han fick värdefull erfarenhet av förstalagsfotboll. Dessvärre var han även involverad i en incident 17 maj, där Carcela-Gonzalez i Standard Liege fick lämna med bland annat bruten käke.

Utsikter inför 2011/12:
Osäker. En jättelöfte, men vågar Liverpool satsa på honom. Stannar han i klubben ligger en ny utlåning närmast till hands nästa säsong, då reservlagsspel inte lockar.


Tyck till! Vilka spelare tror Liverpool vill bli av med i sommar och vilka skulle du vilja se att klubben satsar vidare på? Logga in och diskutera. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer