Echo: Viktigt att sälja spelare

Bild till nyheten Echo: Viktigt att sälja spelare
James Pearce i Liverpool Echo menar att det är viktigare för Liverpool att sälja av "dököttet" i truppen än att förstärka med kvalitetsspelare.

logoJames Pearce jobbar för Liverpool Echo och är den journalist som följer Liverpool FC tätast på Merseyside.

"Kenny Dalglish är optimistisk när det gäller att locka spelare av toppklass till Liverpool den här sommaren. Liverpools dragningskraft är definitivt inte borta på grund av att de missade Europaspelet."

"Den största utmaningen för Dalglish och fotbollsdriektör Damien Comolli de närmaste månaderna blir inte att köpa spelare, utan att göra  sig av med dököttet."

"Ägarna Fenway Sports Group gör ingen hemlighet av att de är bekymrade angående klubbnes lönekostnader, som överskrider £100M om året."

"Inte överraskande så önskar de mer valuta för pengarna. Utan e-cup fotboll nästa säsong måste truppen reduceras. De röda har haft ett dussin spelare ute på lån. Få av dem har en roll inför framtiden."

"Alberto Aquilani är den enda som kan öka transferbudgeten betänkligt, men Juventus fortsätter att passiva angående en övergång."

"Namn som Philipp Degen, Nabil El Zhar och Emiliano Insua känns kanske som spelare från förr, som fansen mest vill glömma, men de är fortfarande Liverpoolspelare."

"Den skadebenägna Degen har tillbringat säsongen i Stuttgart, medan marockanen El Zhar har varit i PAOK Thessaloniki i Grekland. Galatasaray har utnyttjat Insuas tjänster, men ingen av dem har blivit värvad från Liverpool."

"Så är det den franske försvarsspelaren Chris Mavinga, som Rafa Benitez värvade 2009, som inte spelade en enda förstalagsmatch innan han lånades ut till Genk den här säsongen. Mavinga skapade rubriker tidigare denna månaden med sin höga spark mot Standard Lieges Mehdi Carcela-Gonzalez."

"Snart skall de hanteras av Dalglish och han måste röja upp bland Roy Hodgsons övergångar. Han försöker hitta nya klubbar för Brad Jones och Paul Konchesky och det finns inte en chans att Liverpool får tillbaka de £6M som kastades  bort på duon. "

"Andra beslut blir svårare, eftersom managern får se till prestationerna som de unga gjort när de skaffat sig erfarenhet ute på lån."

"Det är svårt att se vart Stephen Darby skall passa  in efter att Martin Kelly och John Flanagan tagit steget upp från akademin. Dalglish måste även värdera Daniel Ayala, Nathan Eccelston, David Amoo och Dani Pacheco."

"Och om det inte var nog, så finns det truppspelare som varit kvar på Anfield under säsongen. Om Liverpool menar allvar med att återvinna topp-4 statusen, så kan det inte finnas rum för spelare som Milan Jovanovic, Joe Cole, Christian Poulsen, Sotirios Kyrgiakos och David Ngog."


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer