Carra väljer att se det från den ljusa sidan

Bild till nyheten Carra väljer att se det från den ljusa sidan
Anfieldpubliken går miste om Europacupfotboll kommande säsong - för första gången sedan 1999/2000.
Men vicekaptenen Jamie Carragher, 33, hänger inte läpp för det.
Han väljer istället att vinkla frånvaron som något positivt.

Carra tror nämligen att det kan bli enklare för LFC att kvalificera sig för Champiopns League 2012/13 om laget får ett mindre anstängande matchprogram kommande säsong.

 "Självklart skulle vi helst ha velat spela i Europa League, men nu när vi inte lyckades kvalificera oss så måste vi vända det till något positivt. Jag var med förra gången ett Liverpoollag missade att kvalificera sig och för att vara helt ärlig var det värre att svälja den gången", säger Jamie till Liverpool Echo.

"Jag vill inte racka ner på Europa League, men somturneringen har utvecklat sig är det ingen stor besvikelse att missa den. Det viktigaste för oss är att komma med i Champions League igen och att vi inte är med i Europa League nästa säsong ger oss en bättre chans att klara det. Vi vill tillbaka bland topp 4 igen och samtidigt göra det bra ifrån oss i cuperna".

"Det är inte heller idealiskt att spela torsdagar och söndagar, vilket ju är fallet när man deltar i Europa League".

Även om Liverpool avslutade med två raka förluster är Jamie Carragher nöjd med vårsäsongen. Liverpool låg trots allt på 12:e plats, fem poäng ovanför nedflyttningsstrecket, när Kenny Dalglish och Steve Clarke tog över.

"Det var såklart trist att förlora de två sista matcherna. Vi ville avsluta bättre. Vi presterade inte tillräckligt bra för att slå Villa, men oavgjort hade varit ett helt rättvist resultat."

"Det har gått bra sedan vi fick en ny manager och det har skett mycket positivt. På den tidpunkten Kenny kom in hade vi alla gladeligen tackat ja till en sjätteplats. Det är en prestation med tanke på vår utgångsposition då. Men det är ändå inte bra nog för Liverpool FC."

"Givetvis har det inte varit någon stor säsong för oss, eftersom vi inte vann någonting. Nu ska vi se till att förbättra oss och hamna högre upp i tabellen nästa säsong", avrundar vicekaptenen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer