Inför: Aston Villa - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Aston Villa - Liverpool
I morgon är det dags för Liverpool att gästa Aston Villa i Birmingham på Villa Park. Det är även säsongens sista match vi har att se fram mot och vi hoppas väl alla på en bra avslutning. För hemmalaget är matchen betydelselös eftersom man varken är med i nedflyttningsstriden eller i striden om platser till Europa. För Liverpool är det vinst som gäller. Skulle Tottenham tappa poäng i sin sista match mot Birmingham kan de röda bärga en plats till Europa League.

Senast Liverpool besökte Villa Park var i slutet av december 2009. Då gick det bra när vi vann med 1-0. Det var Fernando Torres som gjorde målet för de röda då. Tidigare denna säsong mötte man Villa på Anfield, närmare bestämt den 6 december. Då slutade det med vinst för oss med 3-0 och målskyttarna var Ngog, Babel och Rodriguez.

Liverpool har varit svårslagna på Villa Park och har på de tio senaste matcherna i ligan vunnit sex och spelat fyra oavgjorda. Kollar man på de senaste tio matcherna mot Aston Villa totalt sett i ligan hemma och borta, kan vi konstatera att våran målgladaste spelare heter Steven Gerrard. Sex baljor har han på de matcherna och sen har vi flera som gjort två som t ex Dirk Kuyt, Peter Crouch och Fernando Torres. Nu är ju bara Kuyt med i morgon av dessa spelare så vi får börja skriva ny historia, eller vad sägs om 3 mål av Suarez till exempel?

 

Liverpool

De röda kommer nog att försöka göra allt för att vinna denna match eftersom det fortfarande finns chans till Europa League. Före förra veckans förlust mot just Tottenham som man slåss med om sista europaplatsen, hade man spelat fem matcher utan förlust varav, två av dem var mot topplag i ligan. Formen och självförtroendet borde vara fortsatt bra med andra ord för att få till en fin säsongsavslutning.

Carroll och Kuyt heter de två bäst presterande målskyttarna hos de röda och har gjort 13 mål vardera i ligan. Carroll har visserligen gjort 11 av sina 13 i Newcastle. Spelaren som är näst bäst efter dessa två är Maxi Rodriguez med sina tio fullträffar. Det är även Kuyt som levererar flest målgivande passningar och har åtta stycken tätt följd av Meireles på sju. Skrtel är lagets buse med åtta gula kort hittills denna säsong.

Skador/avstängningar: På skadelistan finns det en del spelare och vi hittar Aurelio, Gerrard, Jovanovic, Agger och Kelly här. Meireles som gjorde sig illa i matchen mot Fulham är tillbaka i träning och kan nog vara tillgänglig. Inga avstängningar finns noterade.

Truppen enligt premierleague.com: Reina, Gulacsi, Johnson, Wilson, Skrtel, Flanagan, Carragher, Kyrgiakos, Robinson, Lucas, Spearing, Meireles, Shelvey, Poulsen, Cole, Rodriguez, Kuyt, Suarez, Carroll, Ngog

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Flanagan, Kuyt, Lucas, Merieles, Maxi, Carroll, Suarez

Jag tror Liverpool kommer att göra en ändring sedan matchen mot Tottenham. Meireles borde ta plats om han är okej att spela och ersätter antagligen Spearing. Hur tror du att Liverpool startar? Delge gärna din åsikt i kommentarerna här nedanför.

 

Aston Villa

Laget från Birmingham gjorde en stark match förra helgen på Emirates när man besegrade Arsenal med 1-2 och Darren Bent noterades för båda målen. Veckan före det mötte man Wigan hemma och spelade 1-1. Laget har inget att spela för egentligen, ja inte mer än att få till en fin säsongsavslutning då. Man har i övrigt gjort en rätt så medioker säsong och ligger för närvarande på trettonde plats i tabellen. Aston Villa gör ofta ganska starka första halvlekar men faller i andra, så har det sett ut många gånger denna säsong.

Det är Darren Bent som gjort flest mål i laget och har 17 mål hittills i ligan denna säsong. Ashley Young ligger på andra plats i lagets interna skytteliga med sju mål. Det är just Ashley Young som ligger bakom flest mål också och har gjort elva framspelningar denna säsong. Det är liverpoolkändisen Stephen Warnock och Ashley Young som drar på sig flest gula kort i laget med åtta vardera.

Skador/avstängningar: Det finns inga avstängningar hos Aston Villa och den enda skadan som finns dokumenterad är på Makoun men eftersom han är med i truppen så är han kanske tillgänglig ändå.

Truppen enligt premierleague.com: Friedel, Walker, Collins, Dunne, L.Young, Downing, Reo-Coker, Delph, Petrov, A.Young, Bent, Heskey, Bradley, Agbonlahor, Pires, Albrighton, Cuellar, Marshall, Bannan, Delfouneso, Makoun

Trolig startelva enligt skribenten: Friedel, Ealker, Collins, Dunne, L.Young, Petrov, Reo-Coker, Delph, Downing, Bent, A.Young

 

Statistik

*Liverpool är obesegrade på sina senast tolv matcher på Villa Park.

*Aston Villa har bara förlorat en av sina sex senaste ligamatcher.

*Aston Villa kommer att sluta på den lägsta poängskörden på fem år.

*Darren Bent har gjort sex mål på sina senaste sju matcher.

*Senaste förlusten mot Tottenham för Liverpool var endast deras femte förlust på Anfield på tio år.

*Liverpool har tagit 32 poäng på sina femton senaste matcher.

*Liverpool har inte förlorat i sista ligaomgången sen 2003 då man förlorade mot Chelsea.

*Martin Skrtel är enda utespelare i Liverpool som spelat samtliga minuter i de 37 hittills spelade matcherna denna säsong.

*Dirk Kuyt har gjort nio mål på lika många matcher nu.

 

Övrigt

Domare i matchen är Lee Probert och han assisteras av John Flynn och Andy Madley. Matchen visas på Viasat Xtra PL 6 klockan 17:00 söndag 22 maj.


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer