Clarke: Vi behöver två-tre toppspelare

Bild till nyheten Clarke: Vi behöver två-tre toppspelare
Liverpoolcoachen Steve Clarke tror inte att det är nödvändigt med en storstädning i spelartruppen inför nästa säsong.
Han anser att det räcker med att plocka in två-tre toppspelare samt några talangfulla ungdomar.

I engelska medier spekuleras det för fullt om att Liverpool FC planerar att kvitta sig med cirka 15 spelare i A-lagstruppen och att klubben planerar att värva minst tio nya. 

Men enligt Steve Clarke behövs varken så stora förändringar eller någon storstädning.

"Vi har redan en bra trupp med många skickliga spelare och det har dom visat under hela våren", säger Steve till LFC.TV.

"Om vi kan värva två-tre riktigt bra spelare så ska vi göra det. Men om vi misslyckas har vi ändå en trupp som kan ta oss vidare."

"Glöm inte att vi har många unga spelare på väg fram och dom har varit ett stort plus för klubben under säsongen. Om vi kan behålla kärnan av våra etablerade spelare och tillföra en eller två unga spelare och även förstäkra med två-tre spelare i sommar så ser det riktigt bra ut."

Endast greken Kyrgiakos står utan kontrakt efter säsongen. Kenny Dalglish förväntas försöka hitta en lösning när det gäller ett par spelare med extremt hög lön (läs Cole och Jovanovic) som inte spelar särskilt ofta eller som är utlånade till andra klubbar. Dalglish lär i första hand prioritera köp av minst en kantspelare, en vänsterback och en mittback och ägarna Fenway Sports Group har lovat att ställa upp med de medel som krävs - men också genom pengar som klubben drar in på spelarförsäljningar.

Steve Clarke tror att Liverpool kan kämpa om en Champions League-plats nästa säsong.

"Under den korta tid vi har varit på plats  tycker jag att vi har ett utmärkt arbetsförhållande", säger Steve när det gäller samarbetet med Kenny och Sammy Lee.

"Alla i klubben känner att utvecklingskurvan pekar uppåt och kan vi bygga vidare på det vi har lyckats uppnå på kort tid så kommer framtiden att se riktigt ljus ut."

I intervjun uttalade sig Clarke också om att han fortfarande har egna managerambitioner. Clarke har tidigare jobbat ihop med bland annat Jose Mourinho, Avam Grant och Gianfranco Zola.

"Men just nu är jag överväldigad av tanken att jobba ihop med Kenny under de närmaste tre åren. Jag kan utveckla mig mycket som coach genom att jobba ihop med honom. Men en dag vill jag också uppfylla min egen ambition om att bli manager."



4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer