Liverpool FC - Tottenham 0-2 (0-1)

Bild till nyheten Liverpool FC - Tottenham 0-2 (0-1)
Efter att ha haft sitt öde i egna händer så har man efter matchen mot Tottenham lagt sitt öde i de vitas händer istället, mer eller mindre.

Tottenham har nu gått om Liverpool i ligan igen och man ligger 1 poäng föra Liverpool inför den sista omgången i Premier League. Spurs ska ta emot Birmingham på White Hart Lane nästa helg och ifall de tar full pott mot Larssons gäng så är Tottenham klara för Europa League nästa år.

Liverpool ska på bortamatch och det är Aston Villa som står för motståndet. Allt som gäller då är 3 poäng annars kan man nog vinka adjö till Europa platsen till nästa säsong.

Dagens match speglade inte det Liverpool vi har blivit vana att se efter att Dalgslish tog över rodret på skutan i januari. Man kom knappt till några chanser och man lät Tottenham spela sitt eget spel.

Första målet kom till efter en hörna då bollen till sist hamnade vid Rafael Van der Vaart´s högerfot, han drar till direkt på en halvvolley och kan se sin lobb smeka in sig i dte borta hörnet av Reinas bur. 

Det andra målet i matchen var även det Tottenhams mål. Man fick en straff efter det att Pienaar trillade omkull i straffområdet efter en tackling av den unge ytterbacken Flanagan. Ifall det skulle vara straff eller inte kan man prata länge om, men ifall någon frågar mig så kommer jag säga tvärt nej. Axel mot axel har jag lärt mig är regelrätt i fotboll, precis som det är i hockey och även innebandy. 

Det närmsta Liverpool var ett mål var efter en hörna där bollen studsade omkring en del och slutligen träffade Dawsons lår och gick precis ovanför ribban.

Hoppet är det sista som lämnar människan brukar man få höra. På ett sätt är det otroligt jobbigt då man aldrig riktigt ger upp, vi som är dåliga förlorare. Man sitter och hoppas på mirakel gång på gång. Men sen å andra sidan så utan hoppet så kommer man aldrig heller igen och kan inte skapa de mirakel som behövs.

Förhoppningsvis visar Liverpool upp en bättre match nästa helg och plockar med sig alla poäng hem och att Tottenham tappar poäng i sin match så vi kan se oss själva ute i Europa även nästa år.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer