Inför: Liverpool FC - Tottenham

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Tottenham
Nu är det dags för avgörandet för de båda klubbarna ifall det kommer bli något europaspel under nästa säsong eller inte. Laget som sitter i förarsätet är, hör och häpna, Liverpool. Det är inte många gånger man har kunnat säga det under säsongen men som nu är fallet.

Alla stora slag utspelar sig alltid på speciella platser. Och ifall inte platsen har varit speciell tidigare så har det blivit det direkt efter slaget. Men denna kamp kommer utspela sig på bästa tänkbara plats för alla Liverpool supportrar samt spelare, vilket även det ger ett stort övertag, Anfield.

Liverpool ligger två poäng före Tottenham i ligan med lika många matcher spelade och vid en vinst för Liverpool under söndagens drabbning ger klar plats i Europa. Men vid en förlust så avgörs allt i sista omgången då Tottenham måste tappa poäng och Liverpool vinna över Aston Villa.

Tidigare möten

Totalt: 63 vinster för Liverpool, 34 lika, 38 vinster för Tottenham

På Anfield: 43 vinster för Liverpool, 19 Lika, 5 vinster för Tottenham

Liverpool FC

Nu står de röda inför avgörande av säsongen och slutspurten är nu i sitt livligaste moment. De avgörande matcherna regnar tätt över Premier League och inte minst för laget i våra hjärtan som spelar om den sista Europa League platsen.

En match redan spelats denna vecka och det var Fulham som stod för motståndet och vilken match. Efter bara 15 minuter hade man en ledning med hela 3-0. Och man gjorde det man skulle och spelade hem de tre poängen och den nu så målfarliga mittfältare Maxi mäktade med ännu ett hattrick.

Efter matchen var spelarna väldigt glada, så klart, men det som man pratade om i pressen efter matchen var all fokus man redan hade på Tottenhammatchen. Så att spelarna är taggade inför uppgiften är det ingen som tvekar på.

Den absolut största boosten för spelarna kom under torsdagen då King Kenny blir utsedd till permanent manager de kommande tre åren. Sedan han har tagit över i Januari har laget presterat otroligt bra jämfört med sig själva från den första halvan av säsongen men även jämfört de andra lagen i ligan sedan bytet. Faktum är att man är det nästa bästa laget, rent poängmässigt ligger man två i ligan sedan Dalglish tog över.

De nya ägarna, John W Henry och Tom Werner, kommer att närvara på matchen för att se sitt nya bygge göra det de har gjort många gånger under tiden de suttit vid rodret, nämligen att ta alla poäng på Anfield. Sedan Dalglish regimen startade har man spelat åtta st hemmamatcher i ligan. Av 24 möjliga poäng har man tagit 20 och inte förlorat en match. Poängtappen har bestått av två st oavgjorda matcher.

På skadelistan har vi tidigare haft Agger, Gerrard, Kelly, Aurelio, Carroll, Meireles. De tre förstnämnda kommer att finnas där även under mötet med Tottenham. Men de tre sist nämnda kommer förmodligen vara med i matchtruppen igen och möjligen även i startelvan.

Dalglish inför matchen

”Vi vet att det är ett stort test mot Tottenham. De har blivit straffade för deras framgång från förra året detta året. De har haft för många matcher denna säsong och de har spelat i för många tävlingar. Det är tråkigt för dem men det är ett sett att mäta sig med sina framgångar igenom att komma så nära. Så det kommer att bli en tuff match.”

“Det hade varit en tuff match vilket som, vare sig det är den näst sista matchen för säsongen eller om det hade varit den andra matchen för säsongen.”

”Våra pojkar kommer inte att bli dömda efter vad som händer på söndag. De kommer att bli bedömda för vad de har åstadkommit sedan Januari. De har varit en absolut fröjd för fotbollen sedan dess.”

Liverpools trupp enligt Premierleague.com

Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Flanagan, Lucas, Spearing, Meireles, Rodriguez, Kuyt, Suarez, Gulacsi, Kyrgiakos, Wilson, Robinson, Poulsen, Shelvey, Cole, Carroll

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Flanagan, Carragher, Skrtel; Spearing, Meireles, Lucas, Maxi; Kuyt, Suarez

Tottenham

The Spurs har de senaste åren spelat upp sig och börjat bygg ett starkt lag, tidigare säsonger har man mer eller mindre varit ett mitten lag men nu har man närmat sig toppen med stora kliv och som bekant har de vita spelat i Europas finrum denna säsongen.

Man har varit lite utav en överraskning i Champions League då man inte bara tog sig vidare från gruppspelet, där lag som Inter, Twente och Werder Bremen spelade, utan man lyckades med att slå ut Milan i åttondelsfinalerna med sammanlagt 1-0.

Men i Kvartsfinalen tog det stopp när man stötte på ett stjärnspäckat Real Madrid och man åkte först på en 4-0 förlust på Bernabeu. Sedan när man tog emot spanjorerna på White Hart Lane blev det 0-1 och ett sammanlagt resultat på 5-0 till Real.

Ligasäsongen i sig har varit väldigt svajig, precis som för Liverpool, man har slagit vissa storlag och förlorat mot vissa smålag. Tottenham har även dem haft otur med skador på sina storstjärnor under olika delar av säsongen. Bale har varit borta, Modric har varit borta, Van der Vaart har varit borta m.fl, m.fl.

Trots blandade resultat så är Tottenham det femte bästa bortalaget i ligan. Av 18 spelade matcher så har man vunnit 6 st, spelat 5 lika och förlorat 7.

Och nu är inget större undantag då de har den längsta skadelistan som de haft under säsongen. Spelarna som ser ut att missa Liverpool matchen är Gomes, Khumalo, Jenas, Bale, Huddlestone, Assou-Ekotto, Hutton, King, Woodgate och Palacios.

Harry Redknapp inför matchen

”Liverpool är en stor klubb med en stor tradition och jag är väldigt glad att se Kenny tillbaka i tränarpositionen.”

”Nästa säsong kommer Liverpool ha ett väldigt starkt lag. Suarez har varit grymm och de har Carroll där uppe också. Steven Gerrard och Jamie Carragher är stommen av laget och de har en fantastisk målvakt i Pepe Reina. De har det som krävs för att vara ett storlag.

”Man vill sluta så högt som möjligt i ligan och jag vill åka till Liverpool och vinna. Det är viktigt att sluta så högt som möjligt och femte platsen för oss.”

”Att kvalificera sig för Europa League är något som vi fortfarande hoppas på. Jag vill åka till Liverpool och vinna. Man vill vinna alla matcher. Vi vill komma högre I ligan än Liverpool.

“Hur många gånger det har hänt? Inte många. Men vi måste göra det ifall vi kan.”

Tottenhams sex senaste matcher

Man. City – Tottenham    1-0

Tottenham – Blackpool    1-1

Chelsea – Tottenham      2-1

Tottenham – West Brom. 2-2

Tottenham – Arsenal       3-3

Tottenham – Stoke         3-2

Tottenhams trupp enligt Premierleague.com

Cudicini, Pletikosa, Bassong, Dawson, Kaboul, Lennon, Kranjar, Pienaar, Sandro, Modric, Jenas, Rose, Van der Vaart, Defoe, Pavlychenko, Crouch

Trolig startelva enligt skribenten

Cudicini; Kaboul, Bassong, Dawson, Corluka;  Lennon, Sandro, Modric, Pieenar, Van der Vaart; Crouch

Statistik

  • Liverpool har inte förlorat på 5 matcher.
  • Liverpool har inte förlorat på 16 hemmamatcher mot Spurs
  • Har vunnit 11 och spelat lika 8 på de senaste 19 matcherna på Anfield.
  • Phil Boersma gjorde det senaste hattricket mot Tottenham 1974
  • På de 37 Premier League matcherna som spelats har det gjorts 103 mål
  • Carragher har gjort tre stycken självmål mot Tottenham
  • Liverpool har gjort mål i de senaste 18 matcherna

Övrigt

Matchen startar kl 17.00 på söndag, 15 maj, och visas på Viasat Sport och PL HD. För dig som inte har Viasat så kan man streama matchen på olika streams. Läs streamingguiden för mer info. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer