Ayre: Han är skapt för Liverpool och Liverpool för honom

Bild till nyheten Ayre: Han är skapt för Liverpool och Liverpool för honom
Liverpools Verkställande Direktör Ian Ayre avslöjar idag att där inte fanns något annan kandidat till att ta över rollen som permanent manager för Liverpool Football Club.

Samma dag som det blivit bekräftat att Kenny Daglish blir manager för Liverpool i ytterligare tre år medger Ian Ayre att lagets omedelbara klättring i tabellen avgjorde beslutet.

”Det var ett lätt beslut att ta eftersom där inte fanns någon annan kandidat,” sa han till Liverpoolfc.tv. ”De senaste månaderna har vi hade ett fantastiskt tillfälle att arbeta tillsammans, ägarna, Kenny, Damien och jag själv och det märks tydligt vad Kenny och Clarke har lyckats uppnå tillsammans.

”När något sånt här händer handlar det om att hitta den bästa lösningen i form av en överenskommelse. Vi bestämde redan från början att detta är privat och personligt och det är så vi arbetar. Nu är vi här med en överenskommelse och alla papper är i sin ordning. Där var aldrig någon annan kandidat.

”Jag är inte förvånad över vad han har lyckats med. Det är en fantastisk bedrift av honom att ta oss dit han har, men en person som jag hyser stor respekt för inom fotbollen sa en gång till mig att om vi skulle anställa en manager så skulle vi välja en vinnare. Det är precis vad Kenny är.

”Vi har under en lång tid behövt personer som verkligen förstår sig på klubben och vad den betyder för våra fans och vad som skiljer oss från alla andra klubbar. Kenny vet det utantill och det ser som jag en avgörande egenskap. Han vet vad Liverpool handlar om och vad som behöver göras.

”Jag tycker att mänsklighet är något annat som Kenny har tillfört. Han har inget att bevisa för någon inom fotboll mer än för sig själv, men samtidigt behandlar han alla med samma respekt om de så tillhör toppen eller de lägre sektionerna av klubben. Han behandlar alla lika. Det syns på hur han bemöter spelare på olika sätt på planen och sidan om, hur han bemöter fansen, han är otroligt ödmjuk och för en fotbollsklubb som Liverpool är det en viktig styrka.”

Dalglish återvände in i rampljuset som manager i januari månad för att ta över ett lag som för tillfället hade det kämpigt att få till resultaten, och som befanns sig på fel halva i Premier League.

Medan en del människor var tveksamma till Dalglish eftersom han inte hade agerat manager på flera år, säger Ayre att Kenny hela tiden haft hans fulla förtroende och att han känt att skotten var den rätta personen att få magin att sprudla i klubben igen.

Och han tror att när han nu kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med assisterande tränaren Steve Clarke och sportchefen Damien Comolli, så kommer Kenny att fortsätta att sätta ett leende på fansens läppar.

”Jag har spenderat många matcher sittandes sidan om honom på så väl hemma som borta matcher de senaste säsongerna, och där fanns aldrig någon tvekan hos mig om att han inte skulle ha kunnandet eller passionen för att leda laget och klubben,” sa han.

”Laget arbetar redan bra tillsammans. Det som vi gjorde i januari var en kombination av att vi alla arbetade tillsammans. Det är ett bevis på hur bra de tre experterna har arbetat tillsammans och där finns inget ego bland dem. De är väldigt bekväma i sina roller och att ta sig an sina uppgifter och sedan leverera efter de uppsatta målen. De har skapat ett mycket bra lag där alla respekterar och känner till varandras egenskaper. Jag vet inte hur det språkmässigt fungerar mellan två skottar och en fransman men de har ju verkat lösa det.

”De är ett fantastiskt samarbetslag och de är hjärtat som får det att pumpa på planen. Jag vet att precis som jag känner ägarna sig väldigt uppmuntrade över vad de har gjort.

”För ett par dagar sedan skickade John och Tom ett e-mail till Kenny och det vore inte passande för mig att avslöja några detaljer, men de lämnade inte honom någon falsk bild av hur mycket de respekterade och stöttar honom, Steve och alla andra som jobbar med laget. Som manager, för vilken klubb som helst tror jag dessa två sakerna är vitala att känna, att man har respekten och stöder av folket bakom en. Han kommer att vara helt övertygad om att detta är fallet med John och Tom, och jag tror att när de nu kommer över hit till helgen så kommer de att visa det ännu tydligare för honom.

”Jag tror att vi är mest stolta för fansen skull. Bill Shankly sa en gång 'Liverpool var som skapt för mig och jag för Liverpool', det är inte ofta man kan jämföra någon med Shankly men i Kennys fall passar det sig.

”Det är helt tydligt att fansen står bakom Kenny och han har belönat dem genom att visa klubben sin fulla lojalitet och support och det kommer han att fortsätta att göra. Vare sig du sitter här inne på kontoret är ute på gatan så kan du känna att Kenny har skapat en känsla av optimism och förändrat saker som leder till nytänd tro på klubben. Där har varit stunder de senaste två åren då folk slutades hoppas, men nu är tron tillbaka igen och det är stort för folket, fram för allt för fotbolls fansen.

”Är befinner dig runt fotbollen, runt i staden och runt fans kan se hur mycket det betyder för dem och hur mycket fotbolls klubben betyder för honom. Detta är en stor dag för klubben.”

Han tillade: ”Mycket arbete har krävts för att få oss hit där vi är idag, men där finns fortfarande mycket kvar att göra. Alla är väldigt hoppfulla – till och med media verkar optimistiska med vad vi kommer att uppnå, och det är alltid trevligt.

”Ingen har svävat iväg över vad vi har gjort, men de senaste månaderna har det märkts att vi alla ror i samma riktning och det som hänt idag är ännu ett bevis på det. Vi håller fast vid vad vi är, och vad vi har och vi rör oss framåt tillsammans. Så länge alla arbetar tillsammans och vi rör sig i samma riktning kommer vi att fortsätta att ta oss framåt.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer