Treårskontrakt för Kenny Dalglish och Steve Clarke

Bild till nyheten Treårskontrakt för Kenny Dalglish och Steve Clarke
Kenny Dalglish har i dag skrivit ett treårskontrakt som manager för Liverpool Football Club, meddelar officiella hemsidan!

Dalglish som från början skrev kontrakt på att ta hand om laget säsongen ut har nu skrivit på ett nytt tre årskontrakt. Det är även klart att den nya a-lag tränaren Steve Clarke har satt sin namnteckning på ett tre årskontrakt.

Ägaren John W Henry sa: ”Kenny är en legend i Liverpool, både som en otroligt begåvad spelare men även som framgångsrik manager. Sedan kan tillträdde i Januari har han visat fantastisk ledarskaps och han har förmågan att få ut det bästa av så många personer som arbetar med klubben. Det stod klart för oss ganska tidigt att hela atmosfären kring klubben ändrades när han kom. Ingen annan skulle kunna göra det. Därför är jag väldigt glad över att kunna meddela att vi har kommit överens om en kontraktsförlängning. Vi varken ville eller behövde leta någon annanstans för att hitta rätt person till att leda laget.

”Vi har arbetat närma honom, det första vi märkte var hans kärlek till klubben och hans övertygelse om att göra vad som behövdes för att skapa ett vinnande lag igen. Han har en unik relation till våra supportrar och förkroppsligar allt som the Liverpool way står för. Liverpool finns över hela världen och är en stor del inom sporten, och med Kenny som manager kommer det att hjälpa oss med vår ambition att få hit de bästa talangerna och föra klubben framåt.

”Jag är även glad över att ha nått en överenskommelse med Steve Clarke, vars jobb med laget tillsammans med Kenny de senaste fyra månaderna har varit utmärkt.”

Tom Werner kommenterade: ”Det var extremt viktigt för att få känna av en stabil situation efter de problem som vi haft, och Kenny har gjort ett otroligt jobb med att föra samman klubben under de senaste månaderna. Det är tydligt hur spelarna har reagerat på hans ledarskap, hans sätt att arbeta med spelarna och hans fotbollskunnande, det finns numera en stark känsla av optimism som fyller klubben. Vi har en klar bild av hur vi vill att Liverpool ska spela och hur klubben ska skötas, och Kennys förmåga att inspirera laget och hans känsla för att ta fram unga spelare från vår Akademi passar perfekt ihop med vårat sätt att tänka.”

John Henry tillade: ”Detta har varit en intressant tid i klubbens historia. Tillsättandet av Ian Ayre och Damien Comolli och nu Kenny representerar hur förstärkningen av ledningen för vårat lag nu tagit ett steg framåt. Vi har nu en stor utmaning framför oss, och det är att ta Liverpool tillbaka till den nivån som fansen förtjänar, och konkurrensen fortsätter att öka, men jag är helt övertygad om att vi har rätt personer för att lyckas.”

Verkställande Direktören Ian Ayre sa: ”Detta är underbara nyheter och det var ett enkelt beslut för där fanns aldrig några andra alternativ. De senaste månaderna har samtliga haft ett fantastiskt tillfälle att arbeta tillsammans; ägarna, Kenny, Damien och jag själv och det syns tydligt vad Kenny och Steve Clarke har uppnått tillsammans.

”Jag är inte förvånad över vad Kenny har lyckats med sedan han återvände till klubben. Det är en otrolig bedrift av honom att få oss dit vi nu är, en person som jag hyser stor respekt för inom fotbollen sa en gång till mig att om vi någon gång skulle utnämna en manager så skulle vi välja en vinnare, och det är precis vad Kenny är. Vi har länge haft ett behov av att få hit personer som förstår vad denna klubben handlar om, vad den betyder för fansen och vad som skiljer oss från alla andra klubbar. Kenny kan det utantill och jag ser det som en avgörande kvalitet. Han vet vad som betyder något för Liverpool och vad som behöver göras här.”

Kenny Dalglish sa: ”Jag sa när jag tog jobbet i Januari att jag var glad över att få hjälpa klubben under den resterande halvan av säsongen. Nu har ägarna bestämt sig för att de vill att jag ska stanna lite längre, och det är fantastiska nyheter för mig och Steve Clarke att vi nu har fått skriva på dessa kontrakt. Både John och Tom har lagt ner mycket tid på att fundera över vad som är bäst för klubben och vilka personer de ville ta in för att föra klubben framåt. De är båda vinnare, men förstår vad supportrarna vill ha från Liverpool och hur vi ska sköta saker och ting. Detta är in unik fotbollsklubb och jag är överlycklig att få vara med och bygga upp något speciellt här igen.

”Jag vill hylla alla spelarna för de har varit fantastiska och jag vill tacka alla som arbetar med klubben för det välkomnande jag fått sedan jag anslöt i Januari.

”Jag vill även lyfta fram Steve Clarkes insats sedan vi började arbeta tillsammans, han har tillfört ett stort kunnande och mycket erfarenhet. Spelarna njuter av träningarna och förstår relevansen till hur vi vill att vi ska spela fotboll, deras respons har varit fantastisk.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer