Balague: Liverpool vill ha Mata

Bild till nyheten Balague: Liverpool vill ha Mata
Enligt den välinformerade journalisten Guillem Balague är Liverpool intresserade av Valencias snabbe och irrationelle kantspelare Juan Mata.

För inte alltför länge sedan gick Balague ut och hävdade att Liverpool redan har shoppinglistan klar för sig inför sommarens transferfönster; två kantspelare, en central mittfältare, en mittback och en vänsterback.

Efter att ha snackat med sina kontakter i Valencia skriver Balague på sin hemsida att klubben kan vara beredd att sälja yttern Juan Mata.

Liverpool och båda Manchester-klubbarna ska ha visat sitt intresse. Liverpool och City ska dessutom ha checkat upp spelaren vid flera tillfällen i vinter.

Valencia har en skuld på 425 miljoner pund och även om Mata har en klausul som säger att han kan säljas för 51 miljoner pund (!) så tror Balague att en prislapp på runt 20-25 miljoner kan räcka för att fresta Valencia att sälja 23-åringen.

Han skriver också att han tror att Mata är intresserad av en flytt till Premier League, men att prislappen kan vara det enda som hindrar Liverpool från att slå till.

Guillem Balague upprepar att Pepe Reina kommer att stanna på Anfield. Han skriver också att han kan få sällskap av antingen Jose Enrique (Newcastle) eller Jose Angel (Sporting Gijon) på vänsterbacken, men att LFC även önskar att köpa Evertons Leighton Baines.

 

* Guillem Balague

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer