Juniorerna missade seriesegern med ett mål

Bild till nyheten Juniorerna missade seriesegern med ett mål
Liverpools juniorer missade seriesegern i Premier Academy League grupp C sedan man bara lyckats få 2-2 mot Wolverhampton i ligaepilogen på akademin i Kirkby på fredagseftermiddagen.

Detta var alltså exakt samma Wolves som juniorerna bortabesegrade i tisdags med hela 4-0 efter ett hattrick av Michael Ngoo. Nu var de orangefärgade vargarna utsvultna och revanschsugna till tusen och svarade också en stark andra halvlek.

McAlden kvitterade Mukendis 1-0-ledning från första halvlek redan i den 48:e minuten, då Liverpoolförsvaret agerade sömnigt.

Hencoc John Mukendi gjorde sedan sitt andra mål för säsongen i den 58:e minuten med ett snyggt vänsterskott som smet in vid målvaktens högra stolprot. I det skedet var Liverpool mästare.

Men Wolves gav aldrig upp och kvitterade genom Ford i den 78:e minuten.

Liverpool behövde bara ett enda mål till för att vinna Academy-serien och pressade på rejält på slutet. Matchavslutningen blev oerhört dramatisk med flera farliga hörnor, men den allra största chansen var när Michael Ngoo (bilden) revs ner i straffområdet i den 94:e minuten men domaren vinkade avvärjande.

Det var också det allra sista som hände i den här matchen och efter slutsignalen var det mycket upprörda känslor i Liverpoollägret. Spelarna omringade domaren och Craig Roddan fick rött kort efter matchen på grund av några väl valda ord.

Resultatet innebär att Everton tar hem seriesegern i Premier Academy League grupp C och går vidare till slutspel, där man ställs mot Aston Villa. Men man ska också ha i åtanke att Liverpool saknade oordinarie spelare som Suso, Flanagan, Robinson och Morgan...

I det stora hela har juniorerna stått för en fantastisk säsong och bjudit på en del suverän fotboll. Ungtuppar som Flanagan, Robinson, Suso, Silva, Coady, Sterling, Morgan, Ngoo och Adorjan har också tagit ett stort kliv framåt. Kanske återfinns merparten av dessa i A-truppen i starten av nästa säsong?

Liverpool U 18: Belford, Rafferty, McGiveron, Coady, Sama, Roddan, Silva, Roberts, Emilsson, Adorjan, Mukendi.
Avbytare: King, Stephens, Hatch, Walsh, Ngoo.