Bokslut för LFC: 20 miljoner back

Bild till nyheten Bokslut för LFC: 20 miljoner back
Bokslutet för perioden augusti 2009 - juli 2010 offentliggjordes av Liverpool FC i dag. Klubben gick 20 miljoner pund back, men administrerande direktören Ian Ayre menar att klubben är på helt rätt spår efter att Fenway Sports Group tog över i oktober.

"Detta är en historisk fotnot i klubbens historia. Vi var helt på det klara med det ekonomiska resultatet för fjolåret, men alla känner också till vad som har hänt sedan dess och vad vi har uppnått efter oktober. Detta öppnar upp för klubben på många olika sätt", säger Ian Ayre till Liverpoolfc.tv.

"Sedan förra räkenskapsåret har FSG betalat 200 miljoner pund av skulden från de tidigare ägarna och på det sättet har vi reducerat ränteutgifterna. Det betyder att vi är i stånd till att investera mer av intäkterna i spelartruppen istället för att betala skulder. Vi har också haft kommersiell tillväxt sedan oktober, inkluderat vårt tröjsponsorsavtal med Standard Chartered som är det största samarbetsavtalet i klubbens historia."

"Båda på och utanför planen är bilden bättre sedan förra räkenskapsåret. Vi har fokus på att tjäna mer pengar och stärka förstalaget, reservlaget och akademin. Vi hade ett framgångsrikt övergångsfönster i januari, då ägarna och ledningen jobbade hårt för att hämta in spelare av hög kvalitet."

"Vi har också fokuserat på att reducera genomsnittsåldern i truppen. Vi är förstås även oerhört glada över framgången i antal unga spelare som har kommit upp från akademin på sista tiden."

"Klubben befinner sig i ett perfekt utvecklingsstadium. Vi kan alla se framtiden an med optimism", avrundar Ian Ayre.

 

* Ian Ayre.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer