Liverpool tog över femteplatsen efter 3-0-seger

Bild till nyheten Liverpool tog över femteplatsen efter 3-0-seger
Liverpool avancerade till femteplatsen på söndags eftermiddagen efter ännu en trepoängare. Newcastle fick se sig besegrade med 3-0 efter mål av Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt och Luis Suarez. Ge Dalglish sitt kontrakt!

Maxi Rodriguez satte ett hattrick i den förra matchen mot Birmingham - och i dag var han framme igen. Argentinaren dundrade in ledningsmålet efter 10 minuters spel via Newcastle-spelaren Tiote. Liverpool fortsatte dominera första 25-30 minuterna innan The Magpies kämpade sig tillbaka.

Den andra halvleken började som den första slutade, jämnt och mot ett Newcastle som såg sin chans att knipa en poäng på Anfield, men det varade inte länge innan Liverpool drog det längsta strået och uttökade till 2-0 på straff. Luis Suarez gick omkull och Peter Walton pekade på straffpunkten.

Dirk Kuyt satte sin åttonde straff av åtta möjliga i Liverpool-karriären. Drygt fem minuter senare fick Luis Suarez, troligen matchens spelare, göra mål. Suarez har varit en av de bästa spelarna de senaste matcherna med fina framspelningar och rörelse som bidragit med mål - men han själv har fått vänta på en ny nätkänning, tills i dag.

Suarez samarbetade fint med Dirk Kuyt och Maxi Rodriguez och kunde snyggt placera in 3-0 vilket matchen även slutade. Andy Carroll fick komma in med drygt 25 minuter kvar och mottagandet från före detta supportrarna var hett, the Kop svarade dock med 'There's only one Andy Carroll'.

Tack vare The Reds tredje seger på fyra matcher tog man sig upp till femteplatsen vilket betyder Europa League-spel den kommande säsongen. Liverpool har samma antal poäng som Tottenham, men bättre målskillnad (8 mål).

Dagens publiksiffra: 44923 - högsta för säsongen.