Kristians liverapport från LFC 5 Birmingham 0

Bild till nyheten Kristians liverapport från LFC 5 Birmingham 0
Kristian Andersson är 24 år och uppväxt utanför Borås. Han bor för tillfället i England, närmare bestämt i Stoke. Han har en engelsk flickvän, ett intressant arbete och sitt kära Liverpool FC som han försöker se så ofta han hinner över hela ö-riket. Här nedan kan du läsa hans liverapport från Birmingham på påskafton.

Många kanske tycker att tre poäng mot Birmingham hemma på Anfield ska vara en självklarhet men vi vet alla att vårt kära lag lyckats chocka oss genom att förlora där mot ”mindre” lag tidigare under säsongen. Även statistiken mot de blå från Englands näst största stad visade att vi haft väldigt svårt mot dem då de sju senaste matcherna slutat oavgjort.Men efter fem mål, bländade spel och ännu en mycket väl utförd laginsatts märks det verkligen att Liverpool FC har förändrats under King Kenny och utstrålar nu enorm harmoni, något som verkligen bådar gott inför de sista matcherna denna säsong.

När jag vaknade på lördagsmorgonen var jag laddad för match, särskilt då solen sken och himlen var klarblå. En vän och jag hade bestämt oss för att åka med ett så tidigt tåg som möjligt till Liverpool för att i några timmar njuta av både vädret och staden. De andra som alltid åker med på match skulle sluta upp senare under dagen.
Väl framme på Lime Street efter en tågtur längs Englands ”country side”, tog vi oss sedan ner till centrum och till en pub där vi träffade några av våra vänner från Liverpool. Eftersom det var flera timmar kvar till kick-off satte vi oss ned tillsammans med dem och drack en öl. Stämningen var som vanligt positiv och det skämtades, skrattades och diskuterades mycket kring våra nya, riktigt lovande ytterbackar och deras prestationer i de senaste matcherna och hur de imponerat på alla med sitt mogna spel. Jag älskar verkligen denna så kallade ”build-up” inför en match, särskilt när man är på plats. Efter ytterligare några öl tog vi en taxi till Anfield-området och en av pubarna där.

Jag hade, genom liverpoolfc.nu, fått kontakt med Niklas R som också bor i England för tillfället. Niklas berättade för mig att han skulle på matchen men att han åkte dit själv. Jag bad honom att ta sig till samma pub som oss för att ta någon öl och vara med i gemenskapen, vilket han gjorde. Det är alltid trevligt att träffa nya personer som delar samma kärlek till Liverpool FC och vi bestämde att även mötas upp inför Liverpool FC v Newcastle som spelas nästa helg.
Cirka femton minuter innan matchstart tog vi oss ner mot Anfield, in på The Kop och sjöng sedan med i ”You’ll Never Walk Alone”, precis som vanligt. Det tog inte lång tid innan Liverpool gjorde 1-0 och efter att Maxi Rodriguez gjort sitt första hattrick för LFC sjöng The Kop Maxi-sången för full hals. Personligen är det en av mina favoritsånger och mina vänner och jag var faktiskt med ”The Traveling Kop” och gjorde denna trallvänliga sång känd när argentinaren gjorde sitt första mål i den röda tröjan i bortamatchen mot Burnley förra säsongen.  Det är något som man aldrig kommer att glömma.

När domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen hade publiken på Anfield fått bevittna ett härligt, fantasifullt spel, fem mål och två unga ”local lads” som ännu en gång stod för en gedigen insatts. Suarez låg bakom det mesta framåt och mittfältarna Lucas och Spearing lät ingen i Birmingham komma förbi och skapa några riktigt farliga chanser. Liverpool FC v Birmingham var i mångt och mycket den perfekta matchen och vi får hoppas att den kan återupprepas mot annat motstånd.
På puben firades det en stund senare med några öl och Maxi-sången tillsammans med våra vänner och därefter tog vi en taxi till tågstationen där jag sade hej då och på återseende till Niklas.

Jag vill avsluta med att säga att även om Liverpools säsong i helhet vart en besvikelse så har jag fått uppleva ett par otroliga matcher sedan Dalglish återvände. Jag ser redan fram emot att få fortsätta att följa vårt älskade lag på plats nästa säsong och den lär bli intressant i många syften efter vad vi hoppas kommer ske under sommarens transferfönster. Tanken slår mig att jag kanske, med lite tur, får vara med och uppleva Liverpools återtåg och start på en ny era som ett topplag i både Premier League och Europa?

Tack,

Kristian
YNWA



5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer